Skip to main content

Martin Smolinski klar för Masarna 2019

By 29 november, 2018februari 20th, 2019Klubbnytt

Näste förare in i Masarnas trupp blir den 33-årige Tysken Martin Smolinski.

Martin har en gedigen bakgrund inom speedwayen och kör även longtrack, vilket han blev världsmästare i under 2018.

Smolinski har under säsongen 2018 tillhört Falubaz Zielona Gora där det endast blev en träningsmatch i början på säsongen, han har även kört i den Tyska ligan för Landshut Devils där han har snittat 2,400 per heat. Under säsongerna 2007 och 2008 körde Martin i elitserien där har representerade Hammarby.

Martin har även under en säsong kört i GP-serien 2012, där den största framgången kom när han vann deltävlingen på Nya Zeeland.

– Med Martin i laget får vi in en hel del rutin som tillsammans med Kim och Antonio kan bära detta unga lag och ge både tips och ideér för att utveckla de förare vi har i laget. Förutom en hel del rutin så får vi in en bra speedwayförare i laget som vi tror mycket på och som blir ett bra komplement till de förarna vi redan har. Martin är även en tuff och hård förare när det gäller racingen ute på banan och vi är oerhört glada att Martin valde att skriva på för Masarna 2019 säger lagledaren Andreas Sundin.

Martins ingångssnitt för 2019 ligger på 1,250.

Truppen just nu
Antonio Lindbäck
Alexander Liljekvist
David Bellego
Kim Nilsson
Oskar Fajfer
Philip Hellström Bängs
Vadim Tarasenko
Jesper Persson
Aleksandr Loktajew
Martin Smolinski