Skip to main content

Inför Vetlanda Lagcup

By 21 april, 2017Klubbnytt

Dags för årets första tävling och det är den årliga Vetlanda cupen som går av stapeln. Detta är en helg som hela speedway Sverige har väntat på.

Vetlanda cupen har blivit som en tradition inom speedwayen, ett avstamp mot en ny säsong. För våran del handlar det mest om att få igång våra juniorer så de får komma igång med tävlingar och känna på grejerna i man-man situationer. För de ”andra” (Antonio, Linus, Kim, Tai, Przemyslaw, Lambert, Czaja) har ju säsongen redan dragit igång i Polen och England.

Om jag inte missminner mig helt har Masarna till och med gått hela vägen och vunnit en gång nere i Vetlanda. Inte för att vi har dessa målsättningar men det är ändå roligt att kunna konstatera.

Till helgen har vi hunnit med ett par träningar hemma på Brovallen och killarna har fått köra in sig och sina grejer för att komma så bra förberedda ner till Vetlanda som möjligt. Det är viktigt för oss att ge våra förare den chans till tränings som bara finns för att det ska utvecklas så bra som möjligt. Det gäller att ha den röda tråden ända ifrån ungdom upp till senior nivå vilket jag tycker vi börjar få bra koll på. Råger Edvardsson har gjort ett bra jobb med att få ihop lage(n) till Vetlanda cupen i helgen. Masarna kommer att köra det första kvalet på fredagen med start klockan 15.00, där möter man Västervik, Dackarna och Njudungarna. Beroende på hur det går i kvalet så blir det A eller B final under lördagen.

Det känns bra och underbart roligt att kunna konstatera att idag drar säsongen 2017 igång och vi ser fram emot detta med mycket nöje.

Laget till fredag är följande:

  1. Linus Sundström
  2. Emil Millberg
  3. Robin Norman
  4. Andreas Lindblom
  5. Jesper Persson