Skip to main content

Masarna blev 2:a i B-finalen

By 24 april, 2017Klubbnytt

Masarna slutade på en andraplats i B-finalen av Vetlanda Lagcup 2017.

Under fredagen kördes kvalen av Vetlanda Lagcup där Masarna ställdes mot Njudungarna, Västervik och Dackarna. Njudungarna såg tämligen taggade ut och kunde segra i kvalet före Västervik och kvalificerade sig för A-finalen på lördagen, för Masarna och Dackarna blev det B-final på lördag förmiddag.

Masarna som ställde upp med fyra juniorer och en till synes ostoppbar Linus Sundström hängde inte riktigt med nere på den långa ovalen i Vetlanda. Vi ska också lägga på minnet att det är den första tävlingen för säsongen och det är viktigt att vi får igång våra juniorer då Div 1 startar den 29/4 för Masarnas B-lag.

Resultat Masarna:

  1. Linus Sundström 12p (3,3,3,3)
  2. Emil Millberg 3p (1,1,1,0)
  3. Robin Norman 1p (0,0,1,R)
  4. Andreas Lindblom 2p (1,1,0,0)
  5. Jesper Persson 2p (0,0,1,1)

 

På lördagen skulle B-finalen ha startat 10.00 men på grund av hagel, snö och regn under natten fick man skjuta fram starten ca 45 min. Banpersonalen gjorde ett grymt jobb med att få igång banan efter natten. Masarna började starkt och tog snabbt en ledning och höll den nästan hela vägen ut, man gick en kamp med Rospiggarna som sedan också kunde dra det längsta strået och vinna B-finalen två poäng före Masarna. Linus Sundström fortsatte att imponera under finalen och blev även där helt obesegrad. Joel Andersson som kvalade tillsammans med Västervik körde sin första match i masvästen efter återkomsten från Indianerna. Juniorerna med en match i kroppen hängde med otroligt bra under finalen och körde in flera viktiga poäng.

Resultat Masarna:

  1. Joel Andersson 8p (FX,3,3,2)
  2. Robin Norman 8p (1,2,3,2)
  3. Emil Millberg 9p (3,3,2,1)
  4. Linus Sundström 12p (3,3,3,3)
  5. Andreas Lindblom 1p (R,0,M,1)

 

Så med facit i hand blev det en lyckad helg för Masarna med en fin andra plats i B-finalen. Nu är det bara hem och ladda batterierna för på söndag kör B-laget sin första match nere i Gislaved.