Skip to main content

Kim Nilsson vann Avesta MASters 2016

By 21 september, 2016Klubbnytt
Kim Nilsson är årets Avesta MASter!

Kim Nilsson är årets Avesta MASter!

Inför 438 personer vann Kim Nilsson 2016 års upplaga av Avesta MASters efter att ha slagit Linus Sundström och Antonio Lindbäck i finalheatet.

Med ett nytt heatschema tog sig lag Masarna ann X-Masarna på tisdagkvällen. Äran om att bli Masarnas Mästare 2016 stod på spel. Det blev en jämn kamp i lagmötet där Masarnas lag med Kim Nilsson och Linus Sundström i spetsen tillslut såg sig besegrade av X-Masarna. I lag X-Masarna briljerade Antonio Lindbäck, Norbert Kosciuch samt Daniel Hendersson som visade vägen till vinst, 46-43.

När lagmatchen var slut hade Linus Sundström och Kim Nilsson kört ihop mest poäng och var därmed direktkvalificerade till finalheatet. Antonio Lindbäck, Norbert Kosciuch. Daniel Henderson och Rasmus Broberg gjorde upp om de två sista finalplatserna. Lindbäck och Kosciuch var snabbast i heatet och kvalificerade sig till finalen.

Väl i finalen blev det en incident i den fjärde kurvan när Kosciuch gick ihop med Sundström och Lindbäck. Lindbäck fick riktigt ont efter att ha fått in handen i hjulet, men reste sig till omstarten, utan Kosciuch som blev utesluten.

I omstarten tog Kim Nilsson starten igen och kunde ganska obehindrat köra hem titel som Avestas MASter 2016. Stort grattis Kim!

Dagens WOW
Kim Nilsson som visade prov på riktigt härlig speedway!

Dagens WOW 2
Att Antonio Lindbäck återigen är Masförare!

Dagens sorglighet
Den stackars haren som tyvärr lyckades ta sig in på banan och tyvärr blev överkörd.

Dagens besvikelse
Att bara 438 personer tog sig till arenan för att se tävlingen.

Heat för heat och förarnas poäng finns att läsa på liveuppdateringssidan.

Masarna Speedway tackar för sig för den här säsongen och hälsar alla välkomna åter 2017!