Skip to main content

Kylmäkorpi tror på slutspel

By 11 augusti, 2016Klubbnytt
Joonas fick se senaste hemmamatchen från depån. (C) RappFoto

Joonas fick se senaste hemmamatchen från depån. (C) RappFoto

Joonas Kylmäkorpi har visat sig vara en trygg och stabil poängplockare för Masarna i år och har tagit poäng som förväntat i enlighet med hans snitt. Nyförvärvet som inte alls tänkte köra i Sverige under 2016 var borta under den period när laget åkte på en del tunga motgångar. Joonas känner nu att han är tillbaka i matchtempo igen och lovar att göra allt för att vi ska ha chans på den sista slutspelsplatsen.

Hur hårt kändes det att åka på förlust i Vetlanda och dessutom tappa bonuspoängen?
– Matchen i Vetlanda var riktigt tuff och att förlora bonusen var riktigt hårt.

Du har ju varit borta ett tag. Var det jobbigt att inte kunna vara med och hjälpa laget? Det gick som bekant inte så bra under tiden du var borta.
– Ja, som man kan se nu i efterhand så är jag en viktig pusselbit i laget och grabbarna hade det svårt utan mig.

Är du helt återställd nu efter knäskadan och har du kommit in i tempot igen?
– Tempot känns bra och jag är hungrig efter skadeavbrottet, så det är inga bekymmer!

Förra hemmamatchen skulle du köra, men insjuknade hastigt på vägen till Avesta, vad hände egentligen? Var det jobbigt att stå vid sidan av utan att kunna påverka?
– Jag fick matförgiftning och 40 graders feber. Alla som har haft matförgiftning vet hur jävligt det är. De var första gången i min karriär jag fick dra mig ur en tävling pga sjukdom. Det var riktigt jobbigt att stå i depån och titta på matchen som vi också förlorade.

Du gjorde ett bra race i SEC-deltävlingen förra veckan och ligger bra till inför slutomgångarna trots att du missat en deltävling. Går du för guld nu?
– Ja, jag kom tvåa i Daugavpils på 14 poäng. Ett resultat som jag är väldigt nöjd med. Jag går alltid ut och gör mitt bästa, man kommer ganska långt på det. Jag hade siktet på att kvala mig in i EM och VM och lyckades med att komma med i EM. Nu är siktet topp-5 så man har en garanterad plats nästa år.

Hur har säsongen i Masarna varit? Skulle du kunna tänka dig att köra för klubben även nästa år?
– Säsongen har varit bra. Jag är supernöjd med hur klubben fungerar. Jag hoppas verkligen att jag visat lagledningen att jag är en förare som skall vara med i startsjuan nästa säsong.

På tisdag kör vi kanske säsongens viktigaste tävling i Brovallen. Tror du vi har chans på slutspel fortfarande?
– Absolut. Vi måste vinna och Dackarna måste förlora. Om Rospiggarna kör med fullt lag har vi en bra chans att ta oss till slutspel.

Till sist, hur går det på tisdag och vilka lag kommer köra slutspel?
– Vi kommer vinna och ta bonusen mot Smederna och Dackarna förlorar hemma mot Rospiggarna, så vi kommer med i slutspelet!