Skip to main content

Masarna föll i Vetlanda och tappade även bonusen

By 9 augusti, 2016Klubbnytt
Det blev en tuff kväll för Massarna som inkasserade tredje raka nederlaget.

Det blev en tuff kväll för Massarna som inkasserade tredje raka nederlaget.

Masarna åkte till Vetlanda med en stor press på sina axlar. I en mycket jämn tabell krävdes ett riktigt bra resultat för att vara med i kampen om den sista slutspelsplatsen. Parallellt med matchen kördes även den ack så viktiga matchen mellan Piraterna och Dackarna. Ett Dackarna som såklart även de var tvungna att gå för vinst för att slåss om platsen.

På en solig men blåsig arena i Vetlanda började Bartosz Zmarzlik och Tobiasz Musielak med ge Vetlanda ledningen med 4-2, hårt uppvaktade av Masduon Kasprzak/Nilsson. I nästföljande heat, reservheatet, svarade Linus och Ludvig med samma mynt och utjämnade till 6-6. Leon Madsen som inte kört på ett par matcher men återigen fått förtroende av Masledningen visade genast att han kan banan i Vetlanda. Tillsammans med Joonas Kylmäkorpi körde han hem 4-2 till Masarna, vilket betydde en ledning med 10-8 efter 3 heat.

Efter att Linus Sundström vann heat 4 före Tai Woffinden och Thomas H Jonasson gjorde Elit Vetlanda ett litet ryck. Först 4-2 genom Tobiasz Musielak och Thomas H Jonasson och heatet senare en 5-1:a efter att Artem Laguta och Oliver Berntzon. Masarnas ledning vändes till ett underläge med 20-16. Heat 7 blev en tight historia som slutade 3-3 sedan Leon Madsen och Joonas Kylmäkorpi jagat Bartosz Zmarzlik ända in till mållinjen.

I heat 8 drog Vetlanda ifrån än mer när Artem Laguta och Oliver Berntzon gasade ifrån Przemyslaw Pawlicki och Linus Sundström. Vetlanda hade inför heat 9 skaffat sig en ledning med 6 poäng, 27-21. Heat 9 började med att Kim Nilsson gjorde en TT och ersattes av Linus Sundström. Masarna startade snabbast men Linus fick se sig passerad av både Tai Woffinden och Thomas H Jonasson medan Krzysztof Kasprzak vann heatet.

I och med Vetlandas ledning kunde Masarna toppa i heat 10 och valde att stryka Ludvig Lindgren till förmån för hete Leon Madsen. Madsen vann heatet och Pawlicki kom trea, vilket betydde en välbehövlig upphämtning inför pausen.

Det andra reservheatet, heat 11, blev ett lika-heat efter att Thomas H Jonasson körde över mållinjen före Linus Sundström och Ludvig Lindgren. I heat 12 valde Masledningen återigen att toppa genom att stryka Kim Nilsson, som hade en bedrövlig kväll. Linus kunde tillsammans med Joonas Kylmäkorpi köra hem en 5-1:a och helt plötsligt var det lika igen, 36-36! Vetlanda svarade direkt med samma mynt heatet efter genom Tobiasz Musielak och Artem Laguta. Inför heat 14 hade Vetlanda återigen en ledning med 4 poäng.

Heat 14 blev en fight om enpoängaren mellan Pawlicki och Jonasson. Jonasson tog sig tillslut förbi och hjälpte Vetlanda till 4-2 och därmed vann Vetlanda matchen. Inför sista heatet stod det 45-39, vilket betydde att om det skulle bli till en omkörning om bonuspoängen var Elit Vetlanda tvugna att vinna heatet med 5-1.

Bartosz Zmarzlik och Tobiasz Musielak radade upp sig på startlinjen tillsammans med Joonas Kylmäkorpi och Leon Madsen. Tyvärr för oss Masar lyckades Vetlanda med att ta just en 5-1:a! 50-40 skrevs slutresultatet och vi skulle bjudas på en omkörning mellan en förare från vardera lag.

Bartosz Zmarzlik som hittills kört hem hela 14 poäng på sina 5 heat ställdes mot Masarnas Leon Madsen. Heatet släpptes heatet iväg och Zmarzlik kom i mål före Madsen. Därmed plockade tyvärr Vetlanda den livsviktiga bonuspoängen och det är tung uppförsbacke för våra kära Masar.

Det hettade till i depån innan omkörningen när Stefan Bäckström, Fredrik Staaf och tävlingsledaren var oense om hur lottningen av spårvalen skulle gå till. Utan att riktigt informera Stefan Bäckström om hur lottningen skulle gå till så drog Vetlanda det bästa spårvalet.
– ”Det är parodi”, säger Stefan Bäckström till Avesta Tidning efter matchen och var inte alls nöjd med hur lottningen hade gått till. Tyvärr lyckades Dackarna vinna borta mot Piraterna vilket betyder att Masarna nu tappade den sista slutspelsplatsen.

Dagens WOW
Bartoz Zmarzlik!

Dagens WOW #2
Leon Madsens körning för oss Masar.

Dagens besvikelse
Återigen visar sig domsluten vara knasiga mot oss Masar.

Dagens besvikelse #2
Att Kim Nilsson nollade och Pawlicki ”bara” tog 3 poäng.

Dagens besvikelse #3
Att Piraterna inte lyckades vinna hemma över formstarka Dackarna

Elit Vetlanda – 50 poäng
1. Bartosz Zmarzlik (3,3,2,3,3) = 14 poäng
2. Tobiasz Musielak (1,3,0,2*) = 6+1 poäng
3. Artem Laguta (2,3,3,3,2*) = 13+1 poäng
4. Oliver Berntzon (0,2*,1,1) = 4+1 poäng
5. Tai Woffinden (1*,1*,0) = 2+2 poäng
6. Tomas Jonasson (2,2,1,2,3,1) = 11 poäng
7. Kenny Wennerstam (0,0,0) = 0 poäng

Masarna – 40 poäng
1. Krzysztof Kasprzak (2,1,3,1) = 7 poäng
2. Kim Nilsson (0,0,TT) = 0 poäng
3. Joonas Kylmäkorpi (1,1*,3,2,0) = 7+1 poäng
4. Leon Madsen (3,2,2,3,R,1) = 11 poäng
5. Przemyslaw Pawlicki (0,2,1,0) = 3 poäng
6. Ludvig Lindgren (1,0,1’) = 2+1 poäng
7. Linus Sundström (3,3,0,0,2,2*) = 10+1 poäng

Publik 1829