Skip to main content

Kim om matchen mot Vetlanda

By 9 augusti, 2016Klubbnytt
_DSC3805

Kim Nilsson är riktigt formtoppad just nu.

Redaktionen tog sig ett snack med formtoppad Kim Nilsson inför matchen mot Elit Vetlanda. En Kim som gärna ser sig själv som tungan på vågen i det viktiga mötet.

Du har höjt ditt snitt med över 0.4 och fått köra varje match för Masarna i år och gjort det riktigt bra. Är det förtroendet från lagledaren som gjort att det gått bra i år?
– Absolut så hjälper det med att veta att man är i en klubb som satsar på en. I början på säsongen satte jag för stor press på mig själv vilket gjorde att det knöt sig istället. Men det sågs tidigt av lagledningen och de försökte få mig att inte sätta sådan press på mig själv. Jag har känt ett enormt förtroende från Andreas och Tosses sida vilket har gjort att jag kunnat ladda på i rätt mängd istället för ”för mycket”.

Även i Allsvenskan har det gått riktigt bra, du har det tredje högsta snittet och fått köra alla matcher för Vargarna. Hur skönt är det att du fått vara skadefri efter några struliga säsonger?
– Det är givetvis skönt. Förra året var väldigt motigt med skador. Först axeln som jag slog sönder ledkulan i för att sedan bara ett par veckor efter comebacken bröt jag ett ben i handen. Jag är väldigt glad över att ha kunnat köra alla matcher som var inplanerade i år.

Senaste matchen blev du lovordad av Andreas Sundin och du har även ett färskt SM-brons att skryta med. Din form har verkligen kommit smygande. Är du formtoppad just nu eller finns det mer att hämta?
– Det finns alltid mer, jag jobbar hela tiden framåt och jag jagar verkligen känslan att känna att man har hittat ”det”. Jag ändrar saker hela tiden för att bli bättre, både med cyklarna och min åkteknik.

Stefan Bäckström talade i Metanolpodden om att Masarna tyvärr fått domarna emot sig i en del domslut i år. Är det något du märkt av som har påverkat er?
– Absolut har jag det. Jag tycker att vi haft otur med domsluten på bortaplan mot Piraterna, Dackarna och Indianerna. Hade vi istället haft domaren med oss i de matcherna så hade vi i alla fall haft 4 poäng till.

– Efter att ha startat året fantastiskt bra så har vi nu tappat en del matcher och poäng på senare tid. Hur surt skulle det vara att missa slutspel?
Det skulle vara väldigt surt. Det kändes som vi nådde målet att hänga kvar ganska tidigt och satte då upp ett mål att försöka ta oss till slutspel. Jag vill givetvis åka slutspel men framförallt tycker jag att vi är värda det!

Hur känns stämningen i truppen efter de två raka förlusterna som vi tyvärr inkaserat?
– Det blir givetvis en lite annorlunda stämning jämfört med om man vinner. Men samtidigt har vi inte heller kunnat köra med det lag som var det vinnande laget. Så jag hoppas att nu när alla är friska och krya kan vi hitta tillbaka till flytet igen.

Senaste matchen var något av en besvikelse när vi föll mot ett hett Rospiggarna. Känner du att Masarna som lag har mer att hämta?
– Absolut. Kylmäkorpi blev sjuk precis innan tävlingen och kunde inte komma till start och det är alltid svårt att vinna på 6 förare. Speciellt när vi inte fick köra Riders replacement för honom utan bara ersätta honom med reserver tills man fick toppa. Så får vi vara ett intakt lag utan skador tror jag definitivt vi kan lyfta oss även från den vårformen vi hade.

Senaste matchen var det hela 4650 personer på läktaren i Avesta. Hur het verkar speedwayen i Avesta vara jämfört med i övriga delar av landet?
– Det känns som det är lite mättat nedåt landet. I Avesta är den hur het som helst, jag tror att en bra organisation och en bra speedwaybana som bjuder på bra speedway smittar av sig. Det är otroligt kul att intresset är så stort!

På tisdag stundar en otroligt viktig i bortamatch mot Elit Vetlanda. Ett Vetlanda som torskat häflten av sina hemmamatcher i år. Hur ser du på era chanser att vinna på tisdag nu när Vetlanda inte riktigt är så bra som de varit de senaste åren på deras hemmabana?
– Det är alltid tufft att komma till Vetlanda. Kör deras toppar bra så kan de alltid toppa sig ikapp och även ha topparna kvar i de slutliga heaten. Vi åker till alla matcher och försöker vinna, så får vi se hur långt det räcker. Jag tycker att vi har ett jämnare lag än dem och förhoppningsvis kan vi även avsluta starkt.

Hur viktig är matchen på tisdag men tanke på att Dackarna jagar oss hack i häl om den sista slutspelsplatsen?
– Givetvis jätteviktig. Dackarna har en lika tuff bortamatch som vi på tisdag så jag tror att om vi bara kan få med oss bonusen så ser det ganska bra ut för våran del.

Hur ska ni lyckas att rå på Vetlanda på tisdag, vad är nyckeln för att göra ett bra resultat på deras oval?
– Starterna är viktiga, både att komma iväg bra från tejpen men också en bra start på matchen. Kan vi vara med från början brukar det infinna sig ett lugnt i gruppen och vi kan jobba tillsammans hela tiden.

Hur slutar matchen och vem är det som avgör?
Matchen slutar 44-46 till Masarna och jag ser helst att jag själv får blanda mig i att ta Masarna till slutspel!