Skip to main content

Philip är en av Sveriges mest lovande juniorer och vi är fantastiskt glada att kunna knyta honom till oss i två år till! Inte bara för föreningen och lagets skull, men även för supportrar och Avestabor som får möjlighet att följa hans utveckling på nära håll.

Philip tog steget upp på 500cc i år och kastades nästan omedelbart in i hetluften med elitserien, JVM-kval, ligamatcher i Polen m.m. Vi kom överens redan innan säsongen att matcha in Philip i elitserien sakta men säkert och utan press. Steget till elitserien är stort och det tar ett tag att växa in i tempot, men redan tidigt började Philip utmana om poängen.

På sin första säsong har han inte bara lyckats ta poäng, han har även tagit sin första heatseger och varit med i sin första fem-etta! Snittet har han höjt från ingångssnittet 0,500 till 0,595 men så klart kommer han att gå in på 0,500 även nästa år som junior.

Vi kommer även nästa säsong låta Philip åka utan press för att få chansen att fortsätta utvecklas och att våga lyckas samt, så klart, misslyckas! Med åkningen han presterade i slutet av säsongen, så kommer det bli riktigt intressant att följa Philip 2020!

”Att Philip väljer att stanna kvar i moderklubben känns såklart jättebra, en av de största talangerna i Sverige just nu och vi ska fortsätta jobba tillsammans för att Philip ska nå ännu större framgångar i sin karriär”, säger lagledare Andreas Sundin.

 

Truppen 2020:
David Bellego 1,189
Oskar Fajfer 1,280
Kim Nilsson 1,750
Philip Hellström-Bängs 0,500