Skip to main content

Intervju med Philip inför säsongen

By 20 november, 2018februari 20th, 2019Klubbnytt

Sören har träffat Philip för en liten intervju inför säsongen.

Beskriv vad som är roligt med speedway?
Jag har rent allmänt ett stort motorintresse, och har mer eller mindre vuxit upp ute i Brovallen.
Det roliga när jag sätter mig på cykeln och ska ut och köra ett heat, är farten, min förmåga att fatta blixtsnabba beslut samtidigt som jag kör och adrenalinkicken.

Vilka är dina långsiktiga mål, och vad har du för kortsiktiga mål på vägen dit?
Mitt långsiktiga mål är att ta en permanent plats i GP.
Mina kortsiktiga mål är att utvecklas stegvis, inte försöka ta för stora kliv på en gång, Samt att ta en ordinarie plats i de lag jag kör för i Allsvenskan, Elitserien och i Polen.

Har du någon idrottslig förebild, inom speedwayen eller i annan sport?
Tai Woffinden

Vilket är ditt bästa speedwayminne?
Mina bägge bronsplatser i 250cc-VM 2017 och 2018.

Hur tycker du säsongen 2018 gick för dig i förhållande till dina mål?
Mycket bra! Målet var pallen på alla individuella tävlingar och vinna mina heat i 250-serien, och det uppnådde jag.

Vilka klubbar kör du för 2019?
Masarna i Elitserien, Griparna i Allsvenskan och jag har även ett kontrakt med Pila i Polen.
Fokus är på de Svenska serierna, och går det bra där så kan det även bli körning i Pila.

Fast Robert Flis (manager, tränare, och mekaniker) tillägger att det är viktigt att Philip inte känner någon press att han måste köra bra för att ta en plats i Pila. Det viktiga är att han tycker det är roligt och att han vill ta mycket poäng, inte att han måste ta poäng, det är en stor mental skillnad i det säger han och att det är lätt att det blir en mental låsning vid måsten.

Vad händer under vintersäsongen för dig?
Jag tränar 4 dagar i veckan, löpning, gym och simning. Robert Flis sköter mina träningsupplägg och är med mig när jag tränar. Vissa dagar tränar jag två pass om dagen. Jag jobbar även hårt med kosten och försöker äta bättre.