Skip to main content

Seger direkt i premiären för Div 1 och Ungdomarna fortsätter vinna.

By 20 maj, 2018Klubbnytt

Denna helg har Masarna varit igång på tre olika ställen.

I lördags var det dags för våra 250cc killar att visa upp sig på hemmaplan. För Masarnas del blev det en andra plats efter Västervik/Lejonen som vann tävlingen. För Masarna åkte Philip Hellström-Bängs (12p) och Aleks Lundquist (3+1). Dessa två killar utvecklas hela tiden och tar steg för varje dag som går. Så räkna med att Masarnas lag i 250 cc kommer bli att räkna med framöver.


Aleks i blå och Philip i röd under matchen i lördags. Foto: Marcus Blomqvist

Idag va de så dags för vårt ungdomslag att återigen gå segrande ur en match och man har nu fyra raka segrar i Div 1 U 2018. Att se framtiden i Masarna prestera såhär bra speedway är helt fantastisk. Killarna ger alltid 100% på såväl träningar som matcher, om dom fick skulle dom åka speedway sju dagar i veckan. Idag besegrade man Rospiggarna – Eskilstuna Smederna, tyvärr kom inte Dackarna till start då de inte hade fullt lag.

Killarnas poäng ser ut som följer
Aleks Lundquist (14)
Hamzah Hussin-Lundquist (1o)
Eddie Bock (11)
Isak Lundquist (14)


Masarnas segrande lag i Hallstavik.

Även vårat lag i Div 1 har äntligen haft premiär i Mariestad. Efter ett par inställda matcher var det äntligen dags för premiär. Vissa av killarna har inte kört tävling sedan Vetlanda Lagcup i April, så snacka om att killarna var åksugna. Även i denna match gick Masarna därifrån som segrare, vilket är extra roligt när laget bara består av killar ifrån Avesta och som har Masarna som moderklubb.  För motståndet stod Örnarna – Brassarna – Indianerna. Masarna segrade på 48 poäng, tvåa kom Indianerna på 30 poäng och trea blev Örnarna på 25 poäng och på en fjärde plats kom Brassarna som lyckades få ihop 17 poäng.

Killarnas poäng ser ut som följer
Emil Millberg (11)
Robin Norman (7)
Jesper Persson (9)
Alexander Liljekvist (9)
Philip Hellström-Bängs (12)


Masarnas segrande lag i Mariestad. Foto: Mikael Liljekvist

En fantastisk helg för Masarna, med två segrar och en andra plats. Nu gäller det att fortsätta kämpa på och gå mot nya segrar.