Skip to main content

Inför semifinalen: Masarna en lågoddsare

By 10 september, 2017Klubbnytt

Inför semifinalen: Masarna en lågoddsare ”Matchen blir tuffare än många tror.” Masarnas lagledare tror på ett jämnt dubbelmöte med Eskilstuna Smederna.

Tänk. Det tror inte jag. Om det går att köra på tisdagskvällen, beroende på om det blir regn eller inte, är jag ganska säker på en klar seger. På gränsen till kross. Låt oss säga en vinstmarginal på 12-18 poäng.
Det vill säga. En så klar seger att returmatchen bara blir en formsak.

”Ett drömscenario vore att vinna med åtta poäng inför returen.” Det kan jag däremot hålla med om. Det räcker gott och väl inför returen.

Han, lagledare Bäckström, säger att det pirrar lite i magen, att han är nervös för största gången i år. ”Inte för själva matcherna utan mer vad som händer fram till första matchen. Det vill säga om det blir skador.”

”Det är kollektivet som ska göra det.”
Det har sett ut så i många av årets matcher. Det vill säga laget har inte stått och fallit med enstaka förare. Även om toppförarna givetvis har en stor betydelse.

Att Masarna kör med den startsjua som varit ordinarie under nästan hela säsongen är klart. Det vill säga Woffinden, Pawlicki, Sundström, Nilsson, Andersson, Czaja och Lindbäck. ”Kim och Joel på reserven och så våran femma vid sidan av dem är starkare än deras femma.”
Så i klartext får Joel och Kim en viktig uppgift i de båda reservheaten.

En match i matchen lär bli mellan GP-förarna Woffinden-Zagar. Här kan matchen, om den är jämn, bli helt avgörande.

Tai Woffinden vet hur det känns att vara världsmästare. Två gånger om, 2013 och 2015. Linus Sundström vet hur det är att bli lagmästare i olika sammanhang. Två guld med Piraterna, ett med Lejonen. Guld i polska ligan och så VM-guld för Sverige år 2015. Här har vi två tunga pjäser i Masarnas lag.
Lite i kölvattnet av dem är det lätt att glömma bort Pawlicki som kört hur bra som helst. Allra bäst hemma i Brovallen. Lite i bakgrunden av Sundström och Woffinden har också Antonio Lindbäck fått agera i år i Masarna.
Faktiskt har ”Anton” inte riktigt levererat vad som hoppats. Men är ändå en säker poängmaskin.

I juli 2003 när Smederna tog emot Masarna kom det 8 353 åskådare. Om matchen lever på onsdagen. Ja, då kanske vi får en likvärdig siffra igen.

Jag tror att tunga på Smedvågen kan bli avestakillen Pontus Aspgren. Får han till det så får vi en jämn match. Men frågan är om han håller för pressen. Vid grundseriematchen i Brovallen, där Masarna vann med 54-36, hade Pontus det tufft. Inledde med 1-1-0 poäng. I Smedernas hemmamatch däremot körde Pontus in en tvåa och en trea på sina två första heat., 43-47 slutade matchen då.

Avslutningsvis:
*Både Tai Woffinden och Antonio Lindbäck dippade rejält i lördagens GP i Tyskland. Oroande inför tisdagen – NEJ.
*Matej Zagar däremot var i sitt livs form och vann. Oroande – NEJ.
*Snacket om en regning tisdag. Oroande – JA.
*Likheten med guldåret 2000 i nuläget – STOR.

Mitt tips:
Masarna-Smederna 54-36

Min förhoppning:
Publikt runt 5 000 åskådare.

En fundering:
Ska verkligen GP köras på banor som den i lördags? Jag tycker inte det. Visst hade det regnat med Tyskland är ju ingen stor speedwaynation och inbillar mig att de inte har en topporganisation för att göra en bra bana. Nu var det Följa-John i massor av heat.