Skip to main content

Dennis Jonsson avslutar karriären

By 19 augusti, 2016Klubbnytt
_DSC3984

Dennis Jonsson i Valsdräkten 2014.

Dennis Jonsson kraschade våldsamt under en Elit-B-match i Kumla den 11 juni i år. Han bröt nacken, skadade knät väldigt illa och tappade känseln i vänsterfoten. Efter några veckor på sjukhus fick han äntligen komma hem till Upplands Väsby igen. Nu, drygt 2 månader senare, har Dennis tagit beslutet av avsluta sin speedwaykarriär.

Dennis, du var i depån för att kolla på matchen i tisdags. Betyder det att du har gjort framsteg i rehabiliteringen?
– Ja stora framsteg, det har gått rätt så fort nu på slutet. Jag låg i sängen för 2 veckor sedan och klarade knappt att gå upp ur sängen på grund av att kroppen var helt utmattad.

Jag som pratade lite med dig fick berättat att de nyligen plockat bort nackkragen. Hur känns nacken idag?
– Den är lite stel och det känns lite obehagligt men ändå bra. Jag trodde aldrig att jag skulle sakna nackkragen men ibland då de kan bli jobbigt att hålla upp nacken under långa perioder.

Du skadade även ditt knä och din fot ganska rejält. Hur går det med läkningen där?
– Ja knät läker ju som det ska men värken är fortfarande stor. När det gäller foten så är nerven fortfarande av och jag kan inte lyfta på foten av egen maskin.

För läsarna som inte vet vad som hände, hur skadade du dig egentligen? Har du något minne av incidenten?
– Ja lite kommer jag ihåg. Ja åkte in i bakhjulet på föraren framför mig in i svängen på sista varvet sedan minns jag bara att jag var i luften efter det blev de svart.

 Du låg på sjukhus väldigt länge men har fått vara hemma ett tag nu. Hur ser din vardag ut idag?
– Ja, jag låg ju en månad på sjukhuset. Sedan när jag kom hem så låg jag mestadels i sängen. Så det blev ju mest att jag flyttade mig mellan olika sängar bara på grund av verk. Sen blev jag även sjuk ett tag också. Det är inte mer än två veckor sedan som jag faktiskt har börjat känna mig som människa igen och kunnat börjat hitta på lite saker. Jag kan ju inte gå än utan kryckor men tar mig fram bra ändå.

När tror du att du kommer att kunna kasta kryckorna och gå för egen maskin igen?
– Oj, det är svårt att säga men målet är detta år iallafall.

Dennis vill även passa på att meddela följande:
Jag skulle vilja ta detta tillfälle att också berätta att jag kommer sluta med speedway. Jag vet än inte om jag kommer kunna köra en speedwaycykel igen, men det är inte bara därför jag slutar. Jag känner att jag fått en andra chans som min far aldrig fick och nu ska jag göra något annat med den än att köra speedway. Detta är inte något som bara kommer från ingenstans utan det är väl diskuterat med familjen och för vissa är detta ingen nyhet. Jag skulle vilja tacka två klubbar som gjort att min speedwaykarriär blivit en succé på många sätt och de är så klart Masarna och Valsarna som valt att ge mig chansen under många tillfällen. Vill även tacka familj, vänner, sponsorer och ett stort tack till Bengt, mannen bakom min huvudsponsor. Kommer att sakna sporten och folket i klubbarna jag representerat. Jag kommer så klart fortfarande följa sporten men i fortsättningen från läktaren. Jag har fått ett erbjudande om att hjälpa knattar och juniorer i en klubb nästa år. Jag skulle tycka det var väldigt kul att få ge lite tillbaka och kul att fortfarande ha en fot inne i sporten. Det blev en kort men bra speedway karriär!

Masarna Speedway vill härmed passa på att tacka Dennis för allt han gjort för klubben och önskar ett fullt tillfrisknande. Vi hoppas att vi kommer att ses igen i depån och på läktaren. Du är alltid välkommen till Brovallen igen för att vara med Masfamiljen!