Skip to main content

(Alldeles för tidigt) Slut på Elitseriesäsongen

By 17 augusti, 2016Klubbnytt

_DSC4685

Dags att summera årets Elitseriesäsong för Masarna. Jag glömmer det senaste dygnet, för att få ett bättre perspektiv på året. Vi gick in i re-entrén med den blygsamma grundföresatsen att inte åka ur. Givetvis fanns ett scenario 2: – Slutspel! Det var ju ändå så nära. Masarna låg på slutspelsplats i 12 av 14 omgångar. Jag är oerhört stolt över lagets insatser under säsongen.

Oron för en speedwayklubb i allmänhet, och för en Elitklubb i synnerhet, gäller ett flertal negativa faktorer som är svåra att råda över:
1. Vädret! Där har hela Elitserien varit mer lyckligt lottat än på många år. Inte en inställd/flyttad match på hela säsongen. När hände det senast.
2. Kommer publiken tillbaka? Alla minns storpubliken under förra sejouren men budgeten lades på en blygsammare nivå än då. Dock hade semifinalen och finalen i Allsvenskan indikerat att det fanns ett latent intresse i Masriket som bara väntade på att väckas upp. Nu vet vi: Visst var det så.
3. Elitserien kräver en långt större arbetsinsats än Allsvenskan. Skulle våra funktionärer orka med den extra bördan och gick det att rekrytera ytterligare krafter till vår ideellt arbetande funktionärsstab? – Ja, obetingat JA!
Det har varit den allra största glädjen med att vara ordförande i Masarna. Ett stort tack till ALLA funktionärer i Masarna, ingen nämnd och ingen glömd. Ni har varit fantastiska som gjort det möjligt att arrangera tävlingar som rönt stor uppskattning bland våra besökande, publik som förare!
4. Underhållningen: Skulle vi kunna bjuda publiken på en underhållning som gjorde att den längtade till nästa hemmamatch? Stigande publiksiffror får vara ett rungande jasvar på den frågan.

Negativt? Att det tar slut redan i mitten av augusti! Igår kväll vid den här tiden kändes det plötsligt bara tomt. – Det är ju nu publiken kommit igång! Utan att fråga vågar jag mig på en gissning att man tycker likadant i Vetlanda och Gislaved också. Sju tisdagskvällar på ett år är för lite för att motivera miljoninvesteringar i ytterligare uppdatering av anläggningen. Skall det se ut så framöver?

Håkan Bängs
Ordförande i Masarna