Skip to main content

Masarna tappade segern i sista heatet

By 14 juni, 2016Klubbnytt
Piotr Pawlicki blir segerkramad av Stefan Skill.

Piotr Pawlicki blir segerkramad av Stefan Skill.

Det blev tillslut en jämn och tight match mellan Masarna och Piraterna inför en glödande sommarsol och hela 4051 åskådare. Inför sista heatet ledde Masarna med två poäng men tappade segern på målsnöret när Greg Hancock och Piotr Pawlicki körde hem en 5-1:a. Piraterna vann med 46-44 i en match där Greg Hancock plockade hela 15 poäng.

Inför en härlig sommarsol och storpublik var det upplagt för speedwayfest på Avesta Motorstadion. Masarna började som vi har vant oss med den här säsongen på hemmabanan. Efter två heat stod det 10-2 efter 5-1:or av Przemyslaw Pawlicki och Kim Nilsson samt Linus Sundström och Ludvig Lindgren. I det tredje heatet visade Greg Hancock att han hanterade banan väl genom att ta 3 poäng medan hans förarkollega Fredrik Engman kammade noll. I det fjärde heatet utökade Masarna med ännu en 5-1:a genom Linus Sundström och Joonas Kylmäkorpi, vilket betydde ledning med hela 12 poäng för Masarna.

Efter första sladdpausen slog dock Piraterna tillbaka med 3 raka heatvinster genom Fredrik Engman, Peter Kildemand och Greg Hancock. De tre efterföljande heaten blev jämna och genom en lyckad toppning av gästerna i heat 10 gick vi till sladdpausvila med bara 6 poängs övervikt till Masarna efter att Piotr Pawlicki lyckades slå brorsan Przemyslaw. Efter att Linus och Ludvig återigen lyckades ta en 5-1:a i reservheatet kändes det ändå som att Masarna hade läget hyfsat under kontroll.

Då klev Piraterna fram genom att få poängövervikt i tre raka heat. I heat 12 gasade Greg Hancock och Scott Nicholls ifrån Leon Madsen och Joonas Kylmäkorpi. I heat 13 toppade Piraterna in Piotr Pawlicki som tillsammans med Peter Kildemand tog en 4-2:a och i heat 14 visade återigen Piotr Pawlicki prov på härlig körning genom att gasa ifrån brorsan Przemyslaw en andra gång.

Inför sista heatet hade Masarna två poängs övervikt och två poäng hade räckt till ett oavgjort resultat. Matchen två giganter. Greg och Piotr, radade upp sig på startlinjen tillsammans med Przemyslaw och Joonas för en ”last heat decider”. Greg tog starten samtidigt som Piotr blev hårt uppvaktad av Joonas som var nära att gå om på sista varvet. Tyvärr för Masarna tog Piraterna en 5-1:a vilket betydde att gästerna gick segrande ur matchen med 46-44. Stor segerorganisatör blev Greg Hancock med 15 poäng på 6 heat.

Stefan Bäckström, det här var första hemmaförlusten på väldigt länge, hur känns det?
Det känns riktigt surt att få stryk i sista heatet.

Greg gick inte att stoppa idag och Piotr var riktigt vass, särskilt på slutet. Var det deras körningar som fällde avgörandet?
Deras heatledare var bättre än våra idag och några underpresterade. Jag tycker att Piraterna åkte som ett lag på vår bana idag vilket vi också försökte men tyvärr föll vi på målsnöret. Man vinner som ett lag och man förlorar som ett lag.

Äntligen var det lite mer folk på läktaren, märkte ni av deras stöd? Det var både hejarramsor och vågen från fansen idag.
Visst märkte vi av publiken idag, det är verkligen skitkul att det kom så mycket folk. Tack för erat stöd idag!

Dagens WOW: Publiksiffran, hela 4051 åskådare var på plats och stöttade Masarna med en härlig inramning på läktaren!
Dagens BESVIKELSE: Att brorsan Piotr slog Przemyslaw hela tre gånger ikväll.

Masarna 44 poäng
1. Przemyslaw Pawlicki 8+1 poäng (2*,2,2,2,0)
2. Kim Nilsson 6+1 poäng (3,2,1*,0)
3. Krzysztof Kasprzak 1+1 poäng (1*,0,R)
4. Leon Madsen 6 poäng (2,1,3,0)
5. Joonas Kylmäkorpi 7+1 poäng (2*,3,1,0,1)
6. Linus Sundström 11 poäng (3,3,0,3,2)
7. Ludvig Lindgren 5+3 poäng (2*,1*,0,2*)

Piraterna 46 poäng
1. Peter Kildemand 7 poäng (0,3,2,1,1)
2. Scott Nicholls 6+3 poäng (1,2*,1*,2*)
3. Greg Hancock 15 poäng (3,3,2,3,1,3)
4. Fredrik Engman 3 poäng (0,3,0)
5. Piotr Pawlicki 13+2 poäng (1,1*,3,3,3,2*)
6. Joel Larsson 0 poäng (0,0,0)
7. Victor Palovaara 2 poäng (1,0,1)

Masarna tackar publik, funktionärer, press och domare för idag och önskar alla en fortsatt trevlig kväll. Nästa hemmamatch för Masarna är den 5:e juli då Lejonen kommer på besök.