Skip to main content

Stefan Andersson Skill om matchen mot Masarna

By 13 juni, 2016Klubbnytt
Foto: Oliver Beckman

Foto: Oliver Beckman

Redaktionen fick sig en intervju med en hoppfull Piratledare Stefan Andersson Skill under söndagskvällen. Det senaste bottennappet mot Rospiggarna kommer inte att återupprepas och laget kommer väl förberett lovar Stefan.

Piraterna har börjat säsongen lika bra som Masarna poängmässigt. Det är en tidig ”seriefinal” på tisdag när Stefans Piratlag kommer till Avesta Motorstadion. Masarna kommer med tre raka segrar i ryggen, medan Piraterna senast föll mot Rospiggarna med hela 14 poängs marginal.

Stefan, både Vetlanda, Indianerna och Dackarna har kammat noll på Avesta Motorstadion. Hur ska ni i Piraterna göra för att ta med er två poäng hem till Motala på tisdag?
– Ja det är ju ganska tunga lag som fått pisk hos er. Vi kommer jobba på som vanligt. Vår förra bortamatch mot Rospiggarna var ett riktigt bottennapp. Så jag kommer trycka extra på hur vi betedde oss då. Vi känner oss bra beredda och vid skrivande stund så ställer vi upp med anmält lag.

Vad vet ni om den nya bansträckningen i Avesta? Gör ni något speciellt för att undvika att gå på pumpen likt de andra lagen som varit här?
– Nej det gör vi inte. Vi har några förare som testat nya banan och det känns okej. Tror kanske många överarbetat försnacket om att banan är speciell. Det kommer vi inte att göra. Det är vänster som vanligt.

Inför säsongen, på upptaktsträffen, sa Greg Hancock att han tror att Masarna kommer att överraska i år. Hur förvånad är du själv över Masarnas framfart?
– Klart jag är lite överraskad men inte mer. Jag var en av dem som inte tippade er sist på upptaktsträffen. Jag tycker ”Tosse” är en bra coach med ett ständigt leende på läpparna och det smittar sig. Att känna ett lugn som förare och gilla att komma till matcher är väldigt viktigt.

Vad säger du om er egen start på säsongen? Ni har vunnit fem av sex matcher trots att  några av era förare har blandat och gett. Vad är nyckeln till att ni vunnit?
– Vi har en ganska tunn trupp och att vi fått varit hyfsat skadefria har varit en av nycklarna. De andra nycklarna berättar jag inte, haha!

Hur tycker du att erat lag står sig jämfört med guldlaget 2013?
– Så här långt väldigt bra. Som jag sa så har vi varit skadefria och det var vi inte 2013.

Det kommer antagligen att bli en brödrafight mellan Pawlicki-bröderna på tisdag, om nu Piotr är frisk. Du har ju haft Przemyslaw i ditt eget lag. Vad ska man göra för att stoppa honom? Han är ju faktiskt seriens snittmässigt bästa förare just nu.
– Jag gillar verkligen dessa bröder och jag hade helst haft Przemek på min sida. Det sköna är ju att han presterar bättre i Sverige än i Polen och det beror på att han trivs och känner ett lugn när han kommer till Masarna. Det som jag talade om tidigare.

Slutligen, hur tror du att matchen kommer att sluta på tisdag?
Jag kan inget annat än tro på piratvinst!

Redaktionen tackar Stefan för att han snabbt tog sig tid att svara på våra frågor och önskar Piraterna lycka till på tisdag.