Skip to main content

Aldén har saknat adrenalinkickarna

By 21 mars, 2016Klubbnytt
Stilstudie på Sebastian Aldén.

Stilstudie på Sebastian Aldén.

Sebastian Aldén valde 2014 att lägga släpskon på hyllan efter att b la ha representerat Masarna, Hammarby, Dackarna, Elit Vetlanda, Lejonen och Rospiggarna. Det tog bara ett år innan ”Sebban” tog upp körandet igen i Masarnas B-lag och i år har han valt att köra för Griparna i Allsvenskan samt Berwick i England. ”Sebban” kommer att vara tillgänglig för Masarna under säsongen och kan tas in i laget om ”Tosse” och Andreas anser sig behöva honom i laget.

Du valde att sluta köra 2014, varför?
Brist på motivation var den största anledningen.

Hur kommer det sig att du började igen förra säsongen?
Jag tänkte ju börja redan inför 2015, ett inte så klokt beslut av flera anledningar. Så jag tänkte att jag kör lite i B-laget så jag verkligen känner att det är rätt beslut. Sedan saknade man själva adrenalinkickarna och gemenskapen såklart.

Vilka är de största svårigheterna för en svensk speedwayförare? Är det att få ihop ekonomin?
Ja, personligen så är det så. Den är inte optimal nu heller men jag är mycket tacksam till de som valt att hjälpa mig.

Vad har du sysslat med sen du la av?
Jobbet har väl tagit upp den mesta tiden.

Hur har du förberett dig inför kommande säsong och vilka kommer du köra för?
Jag har tränat mycket, mest löpträning. Gick nog upp ca 15-16 kg efter jag la av men det är borttränat nu. Jag känner att jag är i mycket bra form just nu och kommer köra för Griparna i Allsvenskan och Berwick Bandits i Englands Premier Leauge.

För Masarna kommer du vara tillgänglig ifall du kör bra. Hur känner du för Masarna? Är det din riktiga hemmaklubb?
Masarna är och kommer alltid vara klubben i mitt hjärta. Jag har ju kört för Masarna merparten av min karriär.

Kommer du bli en lika bra chafför igen som du var när du hade din peak?
Jag tror att jag kommer köra bättre, svårt att säga eftersom jag inte kört på hög nivå på länge. Men jag lär ju intala mig själv att det kommer gå kanon. Jag har bra cyklar och är i bra fysisk form så nu är det upp till mig.

Hur går det för Masarna 2016?
Jag tror vi blir giftiga hemma. Så först o främst så lär vi satsa på att vinna hemmamatcherna, det kommer vi långt på!

Redaktionen önskar stort lycka till och hoppas på att få se ”Sebban” på banan i Brovallen i år!