Skip to main content

Miedzinski tror på en bra säsong

By 22 februari, 2016Klubbnytt

11393443_995493517127469_725059645700398253_oPolske Adrian Miedzinski blev som sjunde förare klar för Masarna efter avancemanget till Elitserien och kommer under säsongen att slåss om en plats som heatledare. Förra året körde Adrian för Piraterna, där det bara blev två matcher och totalt 12 poäng på 10 heat. Ett år som kantrades av en efterhängsen handskada. Vi på webbredaktionen tog kontakt med en väldigt revanschsugen Adrian för att höra vad vårt nyförvärv tycker om sitt nya lag och sina lagkamrater.

Välkommen till Masarna Adrian! Vad vet du om klubben och har du kört i Brovallen förut?
Tack! Jag är väldigt glad över att få representera klubben. Jag kommer ihåg Avesta och Masarna väl från tidigt 2000-tal. Det var ett lag fullt av stjärnor. Tony Rickardsson är från Avesta. Jag har haft chansen att åka på banan en gång och det är en bana som passar mig väldig bra.

Masarna har ett väldigt jämt lag i år. Przemyslaw Pawlicki är den enda föraren som har över 2.00 i snitt. Har du några tanker kring detta? Vad är fördelar och nackdelar med att vara ett ”jämt lag”?
Jag tycker att ett jämt lag är en fördel eftersom att laget vinner matchen, inte individuella förare.

Du kommer sannolikt köra som heatledare i Masarna. Hur hanterar du pressen?
Det är inte ett problem för mig. Jag älskar att köra i Sverige, det känns som ett andra hem för mig. Jag har alltid uppskattat att köra i ert land.

Varför valde du att köra för Masarna i år?
Det var faktiskt min gode vän Peter Jansson (Adrians före detta lagledare i Vargarna) som rekommenderade Masarna för mig. Och då fick det bli Masarna helt enkelt.

Känner du några av Masarnas förare sen tidigare?
Jag känner igen nästan alla förare. Jag är säker på att vi kommer att komma bra överens och att vi kommer att vinna många matcher tillsammans. Jag tror verkligen att vi kommer att överraska den här säsongen.

Vad är dina mål den här säsongen?
Mitt huvudmål är att göra mitt yttersta för att komma tillbaka till min optimala form igen. Förra året råkade jag ut för en allvarlig handskada som jag kämpade med i princip hela säsongen, men förhoppningsvis är allt bra i handen nu. Jag har tränat handen under vinteruppehållet. Jag är frisk igen och känner bara positivt inför den här säsongen.

Vad kan alla Mas-fans förvänta sig från dig i år?
Att jag både vill och kommer att vara en ledare i laget.

Hur förbereder du dig inför säsongen som snart inleds?
Jag gillar att vara aktiv och tränar nästan varje dag. Jag spelar fotboll, ishockey, tennis och tränar kick-boxning. Dessutom har jag EMS-träning en gång i veckan (Elektrisk muskelstimulering) och i mars kommer jag börja köra motorcross igen.

Många speedwayexperter i Sverige tror att Masarna kommer ha svårt att klara sig kvar i Elitserien. Har du några kommentarer till det och hur ska ni motbevisa tvivlarna?
Jag tror att vi som lag kan gå riktigt bra. Det kommer ni att få se på banan! 2009 när jag åkte för Vargarna så sa man att vi skulle bli slagpåsar, men vi lyckades ända få silvermedaljen! Allt är möjligt, det ska avgöras på banan.

Det börjar bli speedwayfeber i Avesta igen. Varför ska folk komma och se Masarna i år?
Därför att ni fans är som en extra förare och ett enormt stöd. Jag vet att ni kommer att hjälpa oss att vinna på vår hemmabana mot vilket lag som helst. Därför ska ni komma, vi behöver ert stöd!

Webbredaktionen tackar Adrian ödmjukast för att han tog sig tid att svara på våra frågor och hoppas få se många poäng från hans sida.