Skip to main content

Regnet kom olägligt i Kumla

By 21 augusti, 2019Efter match, Inför match

Igår var det match mot Indianerna. Ett Indianerna som hade allt att köra för, för att säkra sin slutspelsplats.

På en bana där det kommit ett rejält regn under eftermiddagen var det vi som började starkast. I första heatet flög Oskar Fajfer från tejpen och tillsammans med David Bellego säkrade de en 4-2 mot Tai Woffinden och Kenneth Bjerre på kvällens bästa tid.
I heat 2 fick vi sedan se Philip Hellström Bängs ta sin första heatseger i elitserien och vi hade ännu en 4-2. Otroligt kul för Philip som har utvecklats väldigt mycket på sina tio första elitseriematcher!

Vi fortsatte att hitta runt fint, medan Indianerna hade stora problem att känna igen sin bana. Som banan såg ut var det svårt med omkörningar och det var rejält grisigt för de bakom ledaren, så det gällde att vara med i starten. Fram till sladdpaus efter heat 7 hade vi fem av sju heatsegrar och ledde med 17-24.

Efter sladdpaus fick Indianerna till inställningarna bättre och tog två raka 5-1:or till 31-28. I den längre pausen efter heat 10 kom en rejäl regnskur och eftersom banan var regnsjuk redan innan och extramaterial var pålagt fanns det inte mycket att göra än att bryta matchen.

Synd att vi inte fick chansen att ta igen Indianernas försprång, men så är det i speedway, det är ju en utomhussport på gott och ont!

Kvällens poäng:
David Bellego 5p (1,3,1)
Oskar Fajfer 4p (3,1,F)
Rohan Tungate 2p (X, 2)
Martin Smolinski 7+1p (3,3,1*)
Kim Nilsson 5p (2,1,2)
Alexandr Loktaev 1p (1,R,0)
Philip Hellström Bängs 4+1p (3,1*,0)

 

Nu laddar vi om till kvällens match mot Dackarna. Där skrällde vi och vann komfortabelt med 53-37 hemma.  Dackarna har haft väldigt jämna matcher den senaste tiden med knapp förlust mot Lejonen och sedan knapp vinst mot Piraterna. Det är sista matchen för säsongen för oss och all in med sikte på både vinst och bonuspoäng.

Laguppställningen är samma som igår:

1. David Bellego
2. Oskar Fajfer
3. Rohan Tungate
4. Martin Smolinski
5. Kim Nilsson
6. Aleksandr Loktaev
7. Philip Hellström Bängs

 

/Andreas Sundin & Stefan ”Tosse” Bäckström