Skip to main content

Två matcher avklarade i Elitserien.

Av 19 maj, 2018Klubbnytt

Hej alla speedway vänner!

Två matcher av årets serie är avklarade.

Matchen mot Vetlanda finns inte så mycket att säga om, tycker vi hänger på bra fram till paus men sedan är det Vetlanda för hela slanten, en helt rättvis seger i hemmalagets favör. Det som imponerade mest på oss var våra ”reserver”, John Lindman och Adrian Cyfer. Ingen förutom vi inom laget och förening trodde på dessa killar, men vilket jobb dom gjorde. Cyfer tog visserligen bara två poäng men med hans körning så var han värd ett par poäng till. John Lindman imponerade nog på hela speedway Sverige när han kammade hem 5+2 poäng, vilken speedway han visade upp. Alla vet hur svår det är att komma till Vetlanda och försöka vinna, men vi kommer inte ge oss förens vi har varit där nere och tagit med oss två poäng hem till Dalarna.

I förra veckan var de så äntligen dags för premiären hemma på fantastiska Brovallen. Vilket väder och vilken kväll vi fick vi som va där. Underbar speedway. I stort sett är vi nöjda med matchen för en seger är alltid en seger och det är det enda som räknas när man är med på denna nivå. Roligt och viktigt att se Linus Sundström & Przemyslaw Pawlicki hittade tillbaka till förra säsongens form. Vi återkommer igen till Adrian Cyfer, denna polack som inte kört en enda tävling på Brovallen går ut och tar 7 rena poäng i sin debut på nya hemmaovalen, imponerande! Kim Nilsson och Antonio Lindbäck har startat denna säsong helt fantastiskt bara hoppas denna form håller i sig.

På något vis känns det ändå som att vi har ytterligare en växel att lägga in och det ska vi göra.

På tisdag vänder vi skutan till Eskilstuna för ett möte med de regerande svenska mästarna Smederna, vilken match vi har att vänta oss. Smederna har börjat denna säsong lika imponerande som dom avslutade den förra. Så vi har såklart en svår uppgift framför oss men med det här laget och den harmonin och sammanhållning vi har i Masarna så är ingenting omöjligt. Vi går för seger!

Vill också påminna om bussresan som går ner till Eskilstuna, följ med och stötta laget på plats.

/ Andreas Sundin & Stefan Bäckström, Lagledare Masarna