Skip to main content

Småkris i Piraterna – lugnt i Masarna

By 12 juni, 2017Klubbnytt

Nu väntar tre hemmamatcher för Masarna. Först ut Piraterna. Ett lag som fick många förhandstips om att ta sig hela vägen till en SM-final. Men som i dag ligger sist i tabellen. Masarna blir mer och mer sammansvetsat och tog en skön vinst mot Smederna i senaste omgången. Nu kommer ännu en i den raden, som jag tror blir ganska lång innan vi kan räkna samman säsongen 2017.

Piraterna har underpresterat. Deras affischnamn har inte levererat. Lite oro i klubben med andra ord. Småkris rent av.
Kommer vändningen nu? Tveksamt. Även om gamle rutinerade världsmästaren Greg Hancock äntligen fick till det i lördags. Vid GP-deltävlingen i Tjeckien slog han till med en pallplats. Han satte alla tvivlare på plats om att hans era är över. Han vill fortfarande vara med och leka. Troligtvis ger GP-framgången sidoeffekt även i tisdagens match i Elitserien.
Däremot visade lagets andra stjärnor i GP-serien, Niels-Kristian Iversen och Emil Sayfutinov en negativ form. Näst sist och sist imponerar inte på något sätt alls. Skulle ändå tro att Emil Sayfutdinov vill visa sina forna hemmapublik att han kan åka fort i Brovallen än. Även om banan ser ut på ett helt annat sätt än då han var i masvästen.

Masarnas orosförare, sett till antalet inkörda poäng, Antonio Lindbäck, visade också gryende form likt Greg Hancock. Han vaknade till och gjorde sitt bästa GP-race i år. Skrev redan i förra krönikan att peta Lindbäck är och var inget alternativ inför mötet med Piraterna. Han får ordning på allt igen och kommer att leverera på tisdagskvällen. Tro mig. Den killen har, likt katterna, sju eller nio liv.
Tai Woffinden mellandippade i GP-racet. Om man nu kan göra det på sju poäng. Men har man varit världsmästare så är kraven höga. Dock ingen oro här heller. Han levererar igen och blir tungan på vågen för en ny masseger.

Skulle förvåna om vi inte får se Tai och Antonio i nomineringsheatet och köra in minst en fyrtvåa.

Till sist:
*Fortsätter Masarna på inslagna linjen från mötet med Smederna. Att ta starterna? Tror banne mig det.
*Får vi se 3 500 åskådare? Javisst. Lika säkert som att USA:s president Donald Trump fortsätter att överraska med grodor till höger och vänster.
*Kommer Kim Nilssons stora genombrott i masvästen? Jag är nästan säkert på det.
*Får vi se några heta rykande heat med fyra GP-förare vid starttejpen. Där det är världsklass. Med 99 procents säkerhet.

Tippar jag rätt igen? För tredje matchen i rad?
*Kan mycket väl bli så. Eller vad sägs om 46-44 till Masarna. Jämnt så det förslår. Borde locka många till Brovallens motorstadion.

Masnostalgi:
*1998 vann Masarna division 1. En enda poäng skiljde till tvåan, Svelux. Elitserien var ett faktum.