Skip to main content

En premiär utan riktiga svar

By 10 maj, 2017Klubbnytt

Jag trodde att Tai Woffinden och Antonio Lindbäck skulle fixa en ny 4-2:a i sista heatet. Det skulle ha räckt till 45-45.

De körde in just 4-2 i heat 14. En kort paus och en nominering visade att lagledarna Stefan Bäckström och Andreas Sundin gav killarna en ny chans att rädda poäng åt sitt lag.
Lejonen kunde sin hemmabana. De hade tränat där på förmiddagen. De lärde känna den stenhårda banan som gav lite material att jobba med. Före pausen hade de plockat hem sex heatsegrar. Att Masarna tog fyra raka efter pausen förändrade inte mer än att sista heatet blev direkt avgörande.
Heatet var dock odramatiskt från start till mål. Lejonen gav inte Masarna något att jobba på under kvällens fyra sista varv.

Hur var då premiären sett med masögon?
Jag kan sträcka mig till att jag vill se mer, rent av mycket mer i tisdagens hemmamatch mot Elit Vetlanda.
* Przemyslaw Pawlicki och Kim Nilsson körde tillsammans i heat 1, 6 och 9. De fick med sig svaga sex pinnar. Det håller inte i långa loppet. Kim, som veckan innan kört bra, var nu långt från den formen. Premiärnerver? Pawlicki vann dock heat 13, kvällens bästa, före bland annat före vassa Hans Andersen och brorsan Piotr.
* Tai Woffinden blandade ettor med treor. Har givetvis mer i sig.Godkänd.
* Linus Sundström, kaptenen, varvade också över hela poängskalan. Dock godkänd.
* Antonio Lindbäck gjorde det han skulle. Men verkar ändå vara en så kallad slow starter säsongen 2017. Kommer dock mer och mer när han får ordning på alla grejer. Godkänd.
* Artur Csaja på reserven var en ny bekantskap för mig och fick kröna kvällen med en heatseger i kvällens andra reservheat.Här vet jag inte alls var jag står. Men maslagledarna väljer nog att fortsätta med honom och ge killen chansen mot Elit Vetlanda.
* Joel Andersson inledde strålande. En heatseger följdes upp av en till. Så ska det se ut. Godkänd.

Sammantaget. Jag har höga krav på killarna och laget. Jag tror på en SM-final i höst. Men för att det ska bli verklighet måste gänget upp ett par snäpp till. Då det gäller både högsta- och lägstanivån. Lejonen gjorde sitt jobb. Såg inte superstarka ut, men körde klokt. På den långa hemmabanan och det hårda underlaget lär fler lag få det tufft. Här är det starterna som gäller och på tisdagskvällen var inte masförarna riktigt vakna i den detaljen.
Det bjöds på en del omkörningar, men i flera heat hettade det aldrig till där i kylan.

Joel Andersson och Antonio Lindbäck tog Masarnas första, och enda femetta, säsongen 2017. Snacka om en premiär där såväl långkalsingar, mössa och vantar var att rekommendera. Tyvärr saknade jag just de prylarna. 1 591 åskådare var dock ingen bra publiksiffra oavsett väder. Betydligt fler kommer till Brovallen kommande tisdag. Trots förlusten med 43-47.
Om maslagledarna funderar på att ändra om i truppen vet jag inte. Något namn borde nog bollas några varv i alla fall.

Till sist:
* Några starter såg lite orena ut. Men det tyckte inte domaren.
* Antonio Lindbäck såg lite osäker ut vilken cykel som gick bäst för kvällen. Bytte bland annat på ovalen inför ett heat.
* Såg några få masfans som tagit den långa, mycket långa, resan till Gislaved. Minns tillbaka till storhetstiden runt år 2000. Då gick det hyrda bussar. Både en och flera till bortamatcher. Kanske vi får någon buss längre fram på säsongen.
* Ska Masarna få stora darren efter premiären? NEJ. Långt därifrån.
* Hur var hamburgaren i Gisklaved? Liksom vädret. Småkall, torr och tråkig.
* Kaffet till depån lät vänta på sig länge. Först när Tai Woffinden frågade kom till sist den varma drycken. Något som är mer eller mindre obligatoriskt i varje speedwaydepå.
* Annars led jag lite med Radio Avestas Roger Uppgård och Håkan Bängs. Som fick sända högt uppe på taket på domarkuren. Där var inte vindarna och kylan nådig.

Nostalgi:
Den här premiären påminde lite om den säsongen 2007. Då förlorade Masarna med 46-50, alltså fyra poäng då också. Den gången vann Piraterna på sin hemmabana. Den gången var Leigh Adams den stora poängmaskinen, 17 pinnar. Antonio Lindbäck tog tio och Simon Stead sju.
Då, 2007, kom första segern först i omgång 4. Mot Indianerna, 53-43.
Om ni undrar hur det gick mot Elit Vetlanda hemma i Brovallen då? Jo, det blev seger med 51-46. Ett gott omen kanske.Leigh Adams, Antonio Lindbäck och Emil Sayfutdinov var Masarnas bästa poängplockare då.