Skip to main content

Mellgren: ”Jag har haft otur med skitvurpor”

By 21 februari, 2017Klubbnytt

Dags att köra igång med årets förarpresentationer och först ut denna gång är nyförvärvet från Värmland, Anders Mellgren. Anders har ett snitt på 0.500 och kommer främst att konkurrera med Joel Andersson och Arthur Czaja om en reservförarplats.

Säsongen börjar närma sig och det är bara 77 dagar kvar till Elitseriepremiären. Hur känns det inför säsongen och hur laddad är du för att köra för Masarna?
– Jag är riktigt laddad, har inte fått chansen nog mycket i elitserien sedan jag körde i Vargarna så jag känner mig väldigt motiverad att slå mig in i laget!

Hur har du laddat inför årets säsong? Vi (Masarna) som följer dig på Instagram har sett att du bland annat varit i Australien på semester under vintern.
– Det har blivit en del ”hojåka”, både i Nya Zeeland och här hemma. Jag har även åkt en del längdskidor och sprungit för att hålla igång. Jag var även i Australien en sväng, precis.

Vi har idag kunnat läsa om att Vargarna har problem med att kunna ställa upp i Allsvenskan under 2017. Sedan tidigare har ju din moderklubb Valsarna sagt ifrån att köra i Allsvenskan i år. Dessutom har Indianerna väldiga problem med sin överlevnad. Pratar du med några andra förare om läget i speedway-Sverige och vad som ni förare kan göra åt läget?
– Ja det är väldigt tråkigt att det blir såhär. Hoppas att både Indianerna och Vargarna reder ut det hela. Ja, jag pratar en del med de närmaste vännerna jag har inom speedwayen. Personligen tror jag att klubbarna måste sänka lönerna för ”toppförarna” och att kostnaderna för alla oss förare måste minska. Ta bort massa regler om kevlarställ, värmesköldar osv, och få till längre serviceintervaller på våra motorer tror jag är en lösning.

Förra året körde du för Lejonen i Elitserien men fick bara vara med i två matcher. Varför, och var det ett skäl till att flytta norrut till Masarna?
– Jag hade räknat med minst 10 matcher, tyvärr blev det inte så av olika anledningar. Och ja, det var ett av skälen till klubbytet.

Du är ju Sveriges enda världsmästare i 80cc. Hur hårt lever drömmen om att bli det på 500cc?
– Jag tänker inte så mycket på det, utan tar en säsong i taget och försöker bli bättre för varje år. Fast självklart drömmer man om det.

Din karriär har kantats av många skador. Förra året skadade du knät två gånger på vårkanten. Du har tidigare punkterat lungan och råkat ut för en allvarlig ryggskada. Är du en ”våghalsig förare” eller har du mer haft otur?
– Jag har haft otur, det har varit ”skitvurpor” som slutat olyckligt.

Hur jobbar du för att lyfta karriären ytterligare under 2017?
Jag ska försöka slappna av mer och bara köra på!

Hur ser du på konkurrenssituationen i Masarna? Joel Andersson och Artur Czaja är de två främsta förarna du konkurrerar om en plats med. Varför ska Tosse/Andreas välja just dig i startsjuan?
– Det ska vara konkurrens och förhoppningsvis väljer de mig för bra resultat på banan.

När vi pratades vid förra året sa du att du hade ett mål att ta 5-8 poäng per match. Du har 0.500 i snitt i år och med den ökningen skulle du garanterat bli årets snittraket. Är det dit mål med säsongen?
– Ja, jag vill ligga där nånstans, eller man vill ju givetvis ta fullt, men helt klart är det realistiskt där omkring.

Hur ser du på Masarnas lagsammansättning och chanser att nå långt i år?
– Det ser grymt ut! Kan vara det bästa laget jag ingått i.

Sportchefen Roger Uppgård sa när du skrev på kontraktet, att han velat signa dig i flera års tid. Hur inspirerande är det att få höra det?
– Väldigt kul givetvis. Hoppas att han har samma tankar nästa år också!

Slutligen, vilka tar hem guldet i år?
– Masarna!