Skip to main content

SM i speedway 2017 körs i Avesta!

By 28 november, 2016Klubbnytt
_dsc0109

Magnus Zetterström vann SM senast det arrangerades i Avesta. Foto: RappFoto.se

Gasarna SK kan glatt meddela att vi kommer att stå värd för SM-helgen 2017.

Senast SM-helgen arrangerades i Avesta var 2008. Eller helg och helg, vädret var inte på vår sida den gången. Fredagskvällens JSM-final fick avbrytas och kördes istället 28/9. SM-finalen 9/8 avbröts efter 3 omgångar. Resultatet räknades och Magnus ”Zorro” Zetterström tog sitt enda SM-guld.

– Till 2017 hoppas vi att vi har vädret med oss så vi kan bjuda på en härlig speedwayhelg. Med tävlingar från fredag kväll till söndag eftermiddag Vi återkommer senare med vad vi planerar på söndagen, säger sportchef Roger Uppgård. Gasarna SK hoppas på sportslig succé. Vi har regerande mästare i föreningen i både USM och JSM. Två av 2016-års SM medaljörer. 2017 går vi för en trippel, eller varför inte tre tripplar!?

– Rospiggarna i Hallstavik har de senaste två säsongerna bjudit på SM-helger av hög klass. Vår ambition är att fortsätta i samma anda och bjuda förare, publik och samarbetspartners på en riktig speedwayfestival, avslutar Roger Uppgård.

SM körs den 30 juni till 2 juli.

Varmt välkomna till SM-helgen i Avesta 2017!