Skip to main content

Bogdanovs ryck sänkte Masarna

By 19 juli, 2016Klubbnytt
Maksims Bogdanovs sänkte Masarna i Kumla

Maksims Bogdanovs sänkte Masarna i Kumla

Masarna åkte på förlust i den svåra bortamatchen mot Indianerna i Kumla. Det blev tillslut 4 poäng lagen emellan, men trots förlusten lyckades vi ändå knipa bonuspoängen tack vare den stora hemmasegern. Bäst i Masarna poängmässigt blev Krzysztof Kasprzak med 14 poäng.

Indianerna inledde bäst med en 4-2:a signerad gamla Masduon Lindbäck och Lindgren. I det efterföljande heatet svarade Masarna med samma mynt genom Kim Nilsson och Ludvig Lindgren. I heat 3 visade Krzysztof Kasprzak att den fina formen från förra matchen höll i sig genom att ta 3p mot två jagande Indianer. Heat fyra blev en jämn historia när Niels-Kristian Iversen passerade målet före Kim Nilsson och Adrian Miedzinski.

Indianerna drog ifrån ett par poäng i det 5:e heatet när Fredrik Lindgren och Joel Andersson svarade för en 5-1:a mot Linus Sundström och Ludvig Lindgren. Det sjätte heatet blev poängövervikt för Masarna igen genom Pawlicki och Robert Lambert. Ställningen efter 6 heat var 19-17 till Indianerna.

Masarna kom ifatt och tog ledningen i 7:e heatet när Kasprzak och Sundström körde hem en 5-1:a. Masarna hade nu två poängs ledning och behöll den efter ett oavgjort 8:e heat. I det 9:e gick Indianerna om genom en 5-1:a av Iversen och Bogdanovs.

Heat 10 blev en intressant historia när våra båda Masar kom ut först (trots en rejäl rullstart av Bogdanovs) och hade läge på en 5-1:a. Maksims föll och Lindbäck blev utesluten då den röda lampan tändes. 3 minuter senare ändrades domslutet och istället uteslöts Miedzinski. Lindbäck och Bogdanovs kunde då köra hem en 5-1:a. Hur ofta har någon varit med om att en domare ändrar ett domslut? Bogdanovs fortsatte att köra bra heatet efter, det 11:e, och tog sin 3:e raka heatseger! På 3 heat vände Indianerna matchen tack vare Bogdanovs. Nu hade Indianerna tagit ledningen med 37-29. Ett rejält slag i ansiktet på oss Masar, eftersom Bogdanvos länge åkt för vår klubb.

I heat 12 toppade Masarna in Przemyslaw Pawlick som tillsammans med hete Krzysztof Kasprzak räddade tillbaka Masarna något till avslutningsheaten. Masarna försökte med en toppning i heat 13, Krzysztof Kasprzak, men fick bara 3-3 i heatet. När Antonio Lindbäck gasade ifrån Krzysztof Kasprzak och Adrian Miedzinski i heat 14 var saken klar. Efter heatet uppstod tumult i depån sedan Niels-Kristian Iversen blivit rejält uppretad på Krzysztof Kasprzak.

Det stod nu 45-39 inför sista heatet. Krzysztof Kasprzak som körde sitt 4:e raka heat vann nomineringsheatet före Niels-Kristian Iversen samtidigt som Przemyslaw Pawlicki tog 3:e-platsen. Masarna putsade därmed till siffrorna lite och förlorade därmed bara med 4 poäng. Med tanke på storsegern hemma så plockade Masarna såklart bonuspoängen.

Andreas Sundin, är ni nöjda med dagens insats? Det blev förlust med knappa 4 poäng.
Det känns helt okej känner jag, synd bara att vi i varje match ska ha domaren emot oss. Men 4 poängs förlust i Kumla är inte illa ändå.

Vi tappade matchen under tre heat där Bogdanovs briljerade, Hur surt är det att det är just Bogdanovs som sänker oss?
Nja jag vet inte om det är så surt att det är just honom. De har jag inga kommentarer till faktiskt.

Vad fattades för att kunna ta en eller två poäng extra idag?
Med risk för att låta gnällig och för att ha någon att skälla på, men faktiskt så avgör domaren (Björn Yngve) matchen med att utesluta Miedzinski i heat 10.

Dagens WOW
Maksims Bogdanovs tre raka heatvinster på tre sammanhängande heat som avgjorde matchen.

Dagens WOW #2
Krzyzstof Kasprzak som körde de fyra sista heaten och då snodde åt sig 9 poäng (sammanlagt 14 poäng ikväll)!

Dagens besvikelse
Att just Maksims som kört för oss så länge, är den som sänker oss!

Dagens besvikelse #2
Att Ludvig förlorade ”brodersheatet” mot Fredrik.

Dagens ovanlighet!
Att domaren ändrade ett domslut i efterhand.

Indianerna 47 poäng
1. Antonio Lindbäck (1,0,2*,3) = 6+1 poäng
2. Fredrik Lindgren (3,3,1,3,0) = 10 poäng
3. Grzegorz Zengota (2,2,3,0) = 7 poäng
4. Miroslaw Jablonski (1*,0) = 1+1 poäng
5. Niels-Kristian Iversen (3,2*,2,0,2) = 9+1 poäng
6. Maksims Bogdanovs (2,R,3,3,3,R) = 11 poäng
7. Joel Andersson (0,2*,0,1) = 3+1 poäng

Masarna 43 poäng
1. Przemyslaw Pawlicki (2,3,1,1,1*,1) = 9+1 poäng
2. Robert Lambert (0,1,0) = 1 poäng
3. Krzysztof Kasprzak (3,2’,3,2,1*,3) = 14+2 poäng
4. Linus Sundström (0,1,3) = 4 poäng
5. Adrian Miedzinski (1*,2,X,2) = 5+1 poäng
6. Ludvig Lindgren (1,0,0) = 1 poäng
7. Kim Nilsson [3,2,1’,1,2] = 9+1 poäng

Publik 3876