Skip to main content

Masarna föll i Målilla

By 12 juli, 2016Klubbnytt
Krzystof Kasprzak körde hem 12 poäng i Målilla ikväll.

Krzystof Kasprzak körde hem 12 poäng i Målilla ikväll.

Masarna åkte till Målilla för ett möte mot slutspelsjagande Dackarna som vaknat till liv igen efter tre raka segrar. Från förra mötet i Avesta hade Masarna 12 poäng tillgodo och stor chans att knipa bonuspoängen.

Våra Masar har haft ofta börjat matcherna starkt denna säsong och så även denna match. I det första heatet höll Przemyslaw Pawlicki en jagandes Mikael Max bakom sig vilket betydde ett oavgjort heat. Heat 2 och 3 blev också lika poängmässigt men med Masförare som segrare genom Linus Sundström och Krzysztof Kasprzak. I det 4:e heatet tog Masarna en 5-1:a genom Adrian Miedzinski och Linus Sundström. Heatsegrarna fortsatte för Masarna men tyvärr lyckades ingen lagkamrat haka på, inte heller i det 5:e heatet när Kim Nilsson passerade mållinjen före Mikael Max. Ännu ett oavgjort heat men 5 raka heatsegrar från våra Masar imponerade.

Dackarna lyckades äntligen i det 6:e heatet ta en heatseger genom Peter Ljung, tätt följd av Robert Lambert och Przemyslaw Pawlicki. Faktum är att det var första gången hittills som en Dackeförare var före en Mas ur startsvängen. Efterföljande heat blev också en oavgjord historia när Patryk Dudek tog starten och blev jagad av Krzyzstof Kasprzak ända till målgången. Publiken fortsatte bjudas på jämn speedway. Det blev ytterligare ett 3-3-heat i det 8:e heatet efter att Linus Sundström tog 3 poäng. Det 9:e heatet visade sig också bli en jämn historia där Maciej Janowski tog starten men våra Masar Pawlicki och Lambert kom in på andra och tredje plats. 8 av 9 heat hade hittills slutat med oavgjort. Ställningen inför heat 10 var 29-25 i Masfördel. Heat 10 tog Linus Sundström starten i men såg sig passerad av Patryk Dudek på det 3:e varvet. Dackarna plockade in 2 poäng eftersom Kaper Gomolski passerat mållinjen för Adrian Miedzinski. Inför paus skilde det endast 2 poäng lagen emellan och ställningen var 31-29 i Masfavör.

Heat 11 och 12 fortsatte i samma spår. I heat 11 visade Linus Sundström återigen klass när han drog ifrån både Kacper Gomolski och Magnus Karlsson. Heat 12 slutade även det 3-3 när Krzysztof Kasprzak kom i mål före Rune Holta och Maciej Janowski. Heat 13 vann Dackarna med 4-2 efter att Przemyslaw Pawlicki kom sist i heatet och Kim Nilsson inte kunde rå på Peter Ljung. Med två heat kvar var det helt jämnt, 39-39.

Heat 14 blev en tuff kamp. Hete Linus Sundström fick köra istället för Adrian Miedzinski som hade två raka nollor, men tyvärr lyckades inte Linus ta någon poäng samtidigt som Krzyzstof Kasprzak inte rådde på Patryk Dudek. 4-2 gjorde totalt 43-41 till Dackarna och vi skulle bjudas på en ”Last heat decider”.

Lagom till nomineringen börjde det regna och vi fick ett avbrott på över 80 minuter innan Masarna nominerade Kasprzak samt Pawlicki. För Dackarna ställde sig Ljung och Dudek på startlinjen. Dudek tog starten och efter ett utdraget 3-3-heat stod det klart att Dackarna vann med 2 poängs marginal, 46-44. Masarna tog dock med sig bonuspoängen hem till Avesta.

Andreas Sundin, hur skulle du sammanfatta dagens match?
En jämn och tuff match rakt igenom som vi tyvärr inte lyckas dra det längsta strået i. Sen är det ju lite lotteri i heat 15 och Dudek var glödhet i det, lite surt är det allt allt leda fram till heat 13 och sen tappa.

Hur nöjd är du med dagens insats från killarna?
Linus körde riktigt bra idag, det märktes inte att han har varit borta en vecka från speedwayen. Sen är det tufft för Lambert att varje vecka komma till en ny bana. Han tog ett par viktiga poäng och hjälpte Pawlicki i ett heat.

Dagens WOW
Det bjöds på en jämn speedwaymatch för alla 4145 åskådare på plats i Målilla.

Dagens WOW #2
Lagkapten Linus Sundström visade sig vara riktigt åksugen och tog hela 13 poäng.

Dagens besvikelse
Att vi fick vänta så länge på ett avgörande p ga av regnet

Masarna 44 poäng
1. Przemyslaw Pawlicki (3,1*,2,0,1*) 7+2 poäng
2. Robert Lambert (0,2,1*,0) 3+1 poäng
3. Krzysztof Kasprzak (3,2,3,2,2) 12 poäng
4. Kim Nilsson (0,3,1*,2) 6+1 poäng
5. Adrian Miedzinski (3,0,0) 3 poäng
6. Ludvig Lindgren (0,0,0) 0 poäng
7. Linus Sundström (3,2*,3,2,3,0) 13+1 poäng

Dackarna 46 poäng
1. Patryk Dudek (1*,3,3,3,3) = 13+1 poäng
2. Mikael Max (2,2,0,1) 5 poäng
3. Peter Ljung (2,3,1*,3,0) 9+1 poäng
4. Rune Holta (1*,0,2,2) = 5+1 poäng
5. Maciej Janowski (TT,3,1*,1) = 5+1 poäng
6. Kacper Gomolski (2,1,0,1,2) = 6 poäng
7. Magnus Karlsson (1*,0,1*,1*) = 3+3 poäng

Publik: 4145