Skip to main content

Masarna knep segern och bonuspoängen

By 5 juli, 2016Klubbnytt
Ännu en härlig laginsats gav återigen en vinst mot Lejonen.

Ännu en härlig laginsats gav återigen en vinst mot Lejonen.

I skadade Joonas Kylmäkorpis frånvaro stod ersättaren Robert Lambert för en stabil insats och plockade hela 9 poäng. Masförarna körde riktigt jämnt ikväll och alla förare vann minst ett heat. Poängbäst i Masarna blev Kim Nilsson med hela 12 poäng, i en match som slutade med Masseger med 48-42.

Robert Lamberts första tävlingsvarv på Avesta Motorstadion slutade i succé när han gasade ifrån självaste Nicki Pedersen i heat 1. Tiden 58.70 sekunder var dessutom tangerat banrekord. Przemyslaw Pawlicki lyckades knipa tredjeplatsen vilket gav ett tvåpoängsförsprång efter första heatet. Nästkommande heat, reservheatet, blev helsvenskt med Kim Nilsson och Ludvig Lindgren mot gästernas Joel Kling och Mathias Thörnblom. Efter en krasch med Lindgren och Thörnblom kom alla till start igen. Masarna lyckades ta en 5-1:a när Lindgren tog starten och Nilsson lyckades passera Kling på andra varvet. I det tredje heatet lyckades Masarna bärga ytterligare en 5-a:a efter fin körning av Krzyzstof Kasprzak och Robert Lambert (R/R-heat för skadade Linus Sundström). Efter tre heat hade Masarna en ledning med 10 poäng.

Heat 4 och 5 lyckades gästerna från Gislaved vinna, först genom Kenneth Bjerre och sedan efter att Sam Masters tillsammans med Mathias Thörnblom kört hem en 5-1:a. Sjätte heatet blev en fight mellan Nicki Pedersen och Krzyzstof Kasprzak som tillslut slutade 3-3. Lejonen kröp allt närmre i och med en 5-1:a i nästkommande heat, nummer 7. Chris Holder och Sam Masters lyckades gasa ifrån Przemyslaw Pawlicki och Robert Lambert, även om Przemyslaw hotade Masters rätt hårt heatet igenom.

Masarna svarade direkt med en 5-1:a genom Kasprzak och Lindgren i heat 8. Lejonen valde sedan att toppa in Chris Holder istället för Pontus Aspgren i heat 9 men lyckades bara får tre poäng med sig efter att Nicki Pedersen vann heatet. Lejonen toppade återigen i heat 10 och fick genom Pedersen och Bjerre med sig en 5-1:a till den långa sladdpausen. Med fem heat kvar skilde det bara två poäng mellan lagen, 31-29,

5-1-heaten fortsatte avlösa varandra och publiken fick uppleva en riktigt svängig match. I det andra reservheatet, heat 11, blev det återigen en 5-1:a för Masarna. Denna gång var Kim Nilsson först över mållinjen. I heat 12 valde Lejonen att återigen toppa bort Pontus Aspgren till förmån till Kenneth Bjerre, som tyvärr för gästernas del, fick stopp. Adrian Miedzinski och Kim Nilsson körde hem en 4-2:a. Efter ett oavgjort heat 13 lyckades Przemyslaw Pawlicki äntligen få lite fart i sina cyklar och körde med Adrian Miedzinski hem en 4-2:a och matchen var definitivt avgjord. I sista heatet fick Adrian Miedzinski och Robert Lambert möta Nicki Pedersen och Chris Holder, men efter att Miedzinski och Lambert krokat ihop med varandra frös domaren Björn Ygnve heatet till 5-1 i Lejonfavör.

Machen slutade 48-42 och därmed vann Masarna både borta och hemmamötet mot Lejonen. Således utfaller såklart även bonuspoängen till Masarna.

Det var många 5-1:or ikväll åt båda hållen, hur nöjda är ni med att vi lyckades studsa tillbaka efter två raka Piratförluster?
– Otroligt nöjda att vi lyckades studsa tillbaka, Lejonen har ett av seriens vassaste lag på pappret men vi bevisar idag igen att vi inte kommer vika ner oss nå mera, säger Andreas Sundin.

Det var riktigt jämnt kört idag av våra Masar. Alla vann ett heat. Är det jämnheten som är nyckeln till seger idag?
– Jämnheten har varit våran nyckel hela säsongen och idag ser man verkligen hur mycket det betyder att alla i laget tar poäng. Fantastiskt roligt att se!

Vi lyckas vinna trots skador på två av våra svenska förare. Det måste kännas bra inför framtiden?
– Det är synd att vi åker på skador men tyvärr tillhör det sporten, det gäller att alla andra krigar på och gör jobbet och idag var det en helt fantastisk laginsats!

Vi fick se en mänskligare Pawlicki idag och en nästan oövervinnerlig Pedersen. Vem har du helst i ditt lag?
– Jag tar utan tvekan Pawlicki alla dagar i veckan! Alla har vi våra dåliga dagar och Przemyslaw slet som ett djur för att hitta rätt idag. Nu återkommer jag till jämnheten igen, men det är så otroligt viktigt och har en förare en ”dålig dag” så steppar någon annan upp och det känns fantastiskt att vara lagledare när det funkar på detta viset.

Stort grattis till segern!
– Tack, säger en glad Andreas Sundin.

Även lagledare Stefan Bäckström var glad efter segern.
– Skönt att komma tillbaka med en vinst igen. Alla bidrar idag men det är en lång väg till ett slutspel. Men vi siktar mot det nu!

Dagens WOW:
Herregud så många 5-1 heat vi bjöds på, åt alla håll och kanter!

Dagens WOW #2:
Nicki Pedersen som bara tappade en poäng ikväll!

Dagens WOW #3:
Jämnheten i Masarnas lag. Alla förare vann minst ett heat!

Dagens WOW #4:
Dagens publiksiffra var fina 3693!

Dagens WOW #5
Robert Lambert tangerade banrekordet på sitt första heat någonsin på Avesta Motorstadion med tiden 58.70 sekunder.

Dagens besvikelse:
Att inte Linus Sundström kunde komma till start ikväll p ga sin krasch i Polen i helgen.

Masarna – 48 poäng
1. Przemyslaw Pawlicki (1,1,R,3) – 5 poäng
2. Robert Lambert (3,2*,1,0,2) – 9+1 poäng
3. Krzysztof Kasprzak (3,2,3,1*) – 9+1 poäng
4. Linus Sundström R/R
5. Adrian Miedzinski (1*,1*,3,1,FX) – 6+1 poäng
6. Kim Nilsson (2*,2,1*,2,1,3,1) – 12+2 poäng
7. Ludvig Lindgren (3,0,2*,TT,2*) – 7+2 poäng

Lejonen 42 poäng
1. Nicki Pedersen(2,3,3,3,3,2*) – 16+1 poäng
2. Pontus Aspgren(0,0) – 0 poäng
3. Chris Holder(1,3,0,2,2,3) – 11 poäng
4. Sam Masters(0,3,2*,0) – 5+1 poäng
5. Kenneth Bjerre(3,1,2*,R,0) – 6+1 poäng
6. Mathias Thörnblom(0,2*,0,1) – 3+1 poäng
7. Joel Kling (1,0,0) – 1 poäng

Publik 3693