Skip to main content

Storvinst mot Indianerna

By 24 maj, 2016Klubbnytt
En lycklig, debuterande Leon Madsen stod för imponerande 14+1 poäng.

En lycklig, debuterande Leon Madsen stod för imponerande 14+1 poäng.

Inför tisdagens match mellan Masarna och Indianerna pratades det mycket om att Indianerna har flera förare med Masförflutet. Hela fem förare som var med i truppen har tidigare representerat vår klubb, varav tre av dem körde för Masarna så sent som förra säsongen. Många spekulerade i att Indianerna skulle dra fördel av det, men ack så dem flesta av oss bedrog oss. Våra Masar gasade ifrån gästerna redan från första heatet, i en match där gästerna aldrig fick prova på att vara i ledning.

Redan i det första heatet presenterade sig vårat nyförvärv Leon Madsen sig för hemmapubliken genom att köra ifrån Fredrik Lindgren och gav oss en 4-2 ledning. Heatet därefter tog Masarna en 5-1:a efter att Ludvig Lindgren och Kim Nilsson gasat ifrån våra gamla masbekanta Joel Andersson och Maksims Bogdanovs. Indianerna kunde sedan kontra genom att ta 4 poäng genom Niels-Kristian Iversen och Gregorz Zengota. Våra Masar körde sedan hem tre raka 5-1:or, och då kändes matchen redan avgjord.

Indianerna försökte tappert att toppa sig tillbaka i matchen igen, men det gav ingen utdelning då flertalet av bortaförarna underpresterade. Efter heat 10 ledde Masarna med 41-19 som tillslut blev hela 56-34. Faktum är att Indianerna bara vann fyra av heaten och bara hade poängövervikt i tre. Gästerna lyckades dock ta en 5-1:a i sista heatet efter att Antonio Lindbäck och Niels-Kristian Iversen passerade mållinjen Przemyslaw Pawlick och Joonas Kylmäkorpi.

När redaktionen pratar med lagledare Andreas Sundin är han nästan lyrisk över förarnas insatser på banan idag.
– Vilken fantastisk kväll det blev, att spöa Indianerna med 56-34 var inget någon av oss kunnat drömma om!  Vilken kämparglöd det är i det här laget, helt fantastiskt! Alla killar jobbar för varandra hela tiden och det är en sån härlig stämning i laget.
En förare som verkligen levererade ikväll var Leon Madsen som plockade hela 14+1 poäng, vad säger du om hans insats?
– Det är fantastiskt roligt att se Leon Madsen komma hit för första gången och aldrig tränat eller sett banan och bara gå ut och köra fullt. De omkörningarna som har gjorde idag är helt magiskt att skåda. Sen har Pawlicki visat vilken stjärna han är och han bara fortsätter att köra på och leverera.
Våra reserver (Kim och Ludvig) levererade också rätt bra idag va?
– Ja de levererade 100% idag och gör det hur bra som helst. Sen måste jag tillägga att Linus och Joonas gör ett kanonjobb både på och utanför banan. Detta är en kväll att minnas. 56-34 mot SM-tvåan ifjol, finns de nåt mer att säga?, avslutar en stolt Andreas Sundin.

Dagens wow: Leon Madsen med hans omkörningar
Dagens besvikelse: ”Bara” 2422 personer på läktaren när det bjöds på sån fin speedway.
Dagens rekord: Antonio Lindbäck har nu banrekordet efter att ha slagit Tai Woffindens tidigare tid med 0.30 sekunder. Det nya rekordet är 58,70 sekunder.
Dagens info: Masarna körde riders replacement för Krzystof Kasprzak som fortfarande har smärtor i benet efter förra veckans vurpa i Hallstavik.

Masarna 56
1. Przemyslaw Pawlicki 13 poäng (1,3,3,3,2,1)
2. Leon Madsen 14+1 poäng (3,3,2*,3.3)
3. Joonas Kylmäkorpi 7+1 poäng (2,2*,2,1,0,R)
4. Linus Sundström 7 poäng (0,3,1,3,0)
5. Krzysztof Kasprzak R/R
6. Kim Nilsson 8+2 poäng (2*,1,2*,3)
7. Ludvig Lindgren 7+2 poäng (3,2′,0,2′)

Indianerna 34 
1. Fredrik Lindgren 3 poäng (2,1,0,0,0)
2. Adrian Cyfer 0 poäng (0,0)
3. Niels-Kristian Iversen 9+2 poäng (3,1,1*,1,2*)
4. Grzegorz Zengota 6 poäng (1,1,0,2,2)
5. Antonio Lindbäck 14+1 poäng (2,3,1*,2,3,3)
6. Joel Andersson 2 poäng (1,0,1)
7. Maksims Bogdanovs 0 poäng (0,R,0)

Publik 2422

Masarna tackar all publik, domare, funktionärer, press och gästande laget för ikväll och önskar publiken välkommen åter nästa tisdag på Dackarna kommer på besök.