Skip to main content

Fredrik Lindgren inför mötet mot Masarna

By 21 maj, 2016Klubbnytt
Fredrik Lindgren i Masdräkten 2006.

Fredrik Lindgren i Masdräkten 2006.


Fredrik Lindgren lämnade Masarna för Dackarna inför säsongen 2007. Sedan dess har han varit en av Sveriges bästa förare. På tisdag kommer Fredrik återigen till Avesta, denna gång med sitt Indianerna. Redaktionen har pratat med Fredrik som tror att det kommer bli ett tufft möte.

Du körde för Masarna till 2007 och sedan dess har du inte kört mycket i Avesta. Hur kommer du hitta runt banan på tisdag tror du?
I och med att banan är helt omgjord och nylagd ser jag det inte som något negativt att jag inte kört i Avesta på länge. Jag kommer att granska Masarnas första hemmamatch på video och se ifall jag kan snappa upp någonting. Sedan rullar jag in på arenan i Avesta med ett öppet sinne på tisdag och försöker läsa av banan så bra jag kan innan matchstart.

Det finns en chans att du och Ludvig kommer att få köra mot varandra på tisdag, hur känns det?
Jag skulle tycka att det vore väldigt roligt för Ludvigs skull ifall att han kunde få chansen i Elitserien. Han har blivit ganska illa behandlad av elitserieklubbar de senaste åren och inte fått många chanser.

Vi som följer dig på sociala medier vet att du är nära vän med Joonas. Hur blir det att köra mot honom?
Jag och Joonas bor bara några meter ifrån varandra uppe i bergen i Andorra och vi har tränat en hel del ihop under försäsongen. Han är nog den föraren som känner till ens svagheter och styrkor bäst och vice versa. Vi åker även ihop i Engelska ligan och den Polska ligan. Det är givet att det kommer vara mycket prestige inblandat när vi möts som motståndare.

Du satte banrekord senast på Sannahed och har varit riktigt bra i säsongsupptakten. Varför har det gått så bra i år?
Det går inte att peka på en specifik sak utan det är många faktorer som spelat in. Men den absolut viktigaste faktorn för mig är att jag hittade tillbaka motivationen. Den kom i slutskedet av förra säsongen för det var ett 2015 där jag presterade väldigt dåligt i helhet och det är inget roligt att åka på stryk ofta. Jag visste inom mig själv vad det berodde på och gjorde upp en plan tidigt vad jag behövde göra under off-season för att ge mig själv en chans att prestera bättre.

Vad tycker du om Masarnas lag i år? Hur tänker du inför bortamatchen nu på tisdag?
Ni har gjort en hel del smarta värvningar som har lyckats bra i dessa första matcher. Killarna har redan visat att de blir ett lag att räkna med så vi kommer förberedda på en väldigt tuff bortamatch på tisdag. Vi förare i Indianerna är tvungna att prestera på topp hela vägen från nummer 1 ner till nummer 7 ifall vi ska ha en chans att rubba på Masarna.

Det är väldigt många förare i Indianerna som har Masanknytning som kan komma att köra på tisdag, är det en fördel för er?
På grund av att banan i Avesta är omgjord så försvinner den fördelen. Det kommer vara en mentalt tuff match för Antonio Lindbäck att köra. Han är ifrån regionen, han är en stjärna, det är hans moderklubb som han var med och körde upp till Elitserien förra säsongen men valde att stanna i Indianerna (redaktionens anmärkning, Antonio satt fast i ett 2-års kontakt,  han kunde således inte välja klubb). Han kommer att ha några extra ögon på sig. Han kommer nog ha några extra fjärilar i magen på tisdag. Jag känner själv till känslan han kommer att ha. Jag hoppas för vår del att han kan behålla sina nerver i styr och prestera den fantastiska speedway som han gjort dagligen under en lång period.

Vad tror du om matchen på tisdag?
Jag tror att det blir en jämn kamp och vi måste göra en 100-procentig insats som lag ifall vi ska kunna rubba Masarna i Brovallen.

När får vi se dig i ”rätt dress” igen?
För tillfället har jag ett 2-års kontrakt med Kumla Indianerna, jag trivs bra och har inga planer på att byta klubb just nu.

Redaktionen tackar Fredrik för att han tog sig tid att prata med oss och önskar honom och övriga Indianer hjärtligt välkomna på tisdag.