Skip to main content

Leon: ”Vi kan slå de bästa”

By 4 april, 2016Klubbnytt
Leon Madsen i Tarnow-dräkt. Foto taget med tillstånd.

Leon Madsen i Tarnow-dräkt. Foto taget med tillstånd.

2012 slog Leon igenom med dunder och brak i speedway-Sverige efter att tillsammans med Martin Vaculic bildat ett svårslaget par i Elit Vetlanda. Det slutade med ett SM-guld och året efter fick Leon chansen att testa på hela fem GP-deltävlingar. Efter några mellanår tror både sportchefen Roger Uppgård och Leon själv att det finns stor potential att höja snittet, som i år är 1.483.

Förra gången du körde i Sverige vann du guld med Elit Vetlanda. Kan du göra samma sak med Masarna i år?
I sport kan allt hända, det är det som gör sport så intressant. Jag tycker vi har ett bra lag så vi får se var vi står när serien har startat och vi har kört våra första matcher.

Många tror att Masarna kommer få kämpa hårt i år för att behålla Elitserieplatsen. Vad tror du?
Allt jag kan säga är att folk sa samma sa om mitt lag Tarnow i Polen förra året och då vann vi bronsmedaljen och slutade på en andra plats i serien. Om vi arbetar bra tillsammans som ett lag, det är viktigt, så kan vi slå dem bästa.

Hur har dina försäsongsförberedelser sett ut?
Jag har förberett mig som alltid. Jag tränar väldigt mycket. Det är en livsstil för mig att vara hälsosam och i bra form, så jag tycker verkligen om det. Jag känner mig väldigt förberedd för den här säsongen och längtar efter vårt första race.

Du är en väldigt akriv ”Twittrare” och ”Instagrammare”. Är det ett bra verktyg för att kommunicera med dina fans?
Jag självklart. Vinter är lång, kall och tråkig för många människor så det ger fansen en bra möjlighet att följa mig och se lite vad som händer utanför banan också.

Masarnas lag är väldigt jämt i år. Är det bra, eller är det bättre att ha en riktig superstjärna som heatledare i sitt lag?
I Tarnow i Polen så är jag heatledare och kör som nummer ett och jag kommer att försöka göra detsamma i Masarna.

Vad kan du berätta om dig själv? Hur skulle du beskriva dig själv som speedwayförare?
Jag är väldigt professionell i mitt utövande av sporten och försöker alltid att bli bättre i allt jag gör.

Vad siktar du på i år? Vad har du för mål?
Mitt mål är att kvalificera mig för GP-serien nästa säsong. Jag vill tillbaka till GP-cirkusen som 2013 då jag gjorde fem tävlingar. Det var en bra erfarenhet för mig och nu känner jag mig mer redo för GP. Desgsutom vill jag såklart göra bra resultat i alla mina klubbar.

Har du åkt i Avesta nångång förut? Vad vet du om Masarna?
Jag har för mig att jag har åkt där en gång förut, för många år sedan. Jag kommer inte ihåg banan så det kommer bli helt nytt för mig. Jag vet inte alltför mycket men mitt första intryck av människorna och klubben har varit mycket bra. Jag ser fram emot att starta säsongen och träffa alla inblandade!

Vad ska du göra för att Masarnas comeback ska bli lyckad?
– Vinna heat 15!