Skip to main content

Vi kollar läget med Andreas Sundin

By 9 februari, 2016Klubbnytt

addesundinEtt par månader efter finalvinsten mot Vargarna passar WebbMasarna på att kolla läget med en hoppfull Andreas Sundin, en av två lagledare i Masarna.

Hur känns det i klubben efter uppflyttningen?
– Jag tycker att det verkligen känns positivt inte bara i klubben, utan i hela stan. Det pratas speedway vart man än vänder sig. Vi vet att det är ett oerhört hårt jobb vi har framför oss, men jag ser fram emot denna utmaning.

Hur ser försäsongen ut för Masarna?
– Det blir väl inte så jättemycket försäsong för oss i speedwayen, man snackar med förarna lite då och då, det är ju lite svårt att få till en träff när alla är på sina ställen, men vi hoppas kunna få ner alla till Brovallen när den är körklar och köra in oss lite tillsammans innan premiären. Sen är vi ju ett gäng som spelar innebandy tre gånger i veckan tillsammans för att hålla igång.

Blir det några träningsmatcher och hur svetsar ni samman truppen till säsongen?
– Tanken var träningsmatcher och än är väl inte den tanken släppt, men vi vet att vi ska ställa upp med ett lag i cupen nere i Vetlanda. Som jag sa tidigare så hoppas vi kunna få ner alla förare till Brovallen när det är dags där och köra lite och prata ihop oss och sådär. Men alla killar är ruskigt laddade för säsongen som kommer. Vi hoppas kunna få in samma mentalitet i denna trupp som vi hade förra säsongen i Allsvenskan. Då kan detta blir riktigt bra.

Är du nöjd med nyförvärven?
– Med tanke på att vi fick starta två veckor efter alla andra så är jag nöjd. Det är ett ungt och hungrigt lag vi ställer upp, och jag tror vi kan dra fördel av det. Alla har stora potentialer som vi ska ta tillvara på.

Hur ser du på Masarnas chanser att göra en bra säsong?
– Jag tror vi har alla chanser i världen att göra en bra säsong, vi vet att det kommer att bli tufft men vi har en plan för hur vi ska göra detta tillsammans.

På tal om en bra, säsong, vad är era uttalade mål?
– Vi ska hålla oss kvar och etablera oss i Elitserien.

Vem ser du som eran absoluta nyckelförare?
– Våran absoluta nyckel denna säsong kommer bli laget. Vi kommer att vara jämna från plats 1-7, och jag vill inte peka ut någon enstaka förare utan laget kommer bli nyckeln till framgång denna säsong.

Berätta lite om ditt och Tosses arbetssätt, både utanför och i depån. Är ni det ”ultimata teamet”?
– Vi har ett bra samarbete jag och Tosse, vi kompletterar varandra på ett väldigt bra sätt. Vi diskuterar alltid fram lösningar och ger alltid vår syn på saker och så möts vi upp. Jag skulle nog vilja säga att vi är det ultimata teamet. Vi vet våra roller och hjälps alltid åt i alla lägen.

På tal om Tosse, berätta en hemlighet du vet om honom.
– Är Tosse arg efter en match då ska han alltid köra hem själv.

Hur ser du på dem nya snittreglerna i årets elitserie?
– Jag har en känsla av att det är ett steg i rätt riktning. Jag har ju inte varit med i diskussionerna om dessa förändringar men jag är säker på att dom som gjort detta gör det för svensk speedways skull.

Nu när Masarna är tillbaka i ”speedwayens finrum” igen, vad vill ni (lagledare) och Masarna göra för att utveckla speedwayen i Sverige?
– Vi måste försöka lägga undan mera resurser åt ungdomsverksamheten för det är därifrån vi bygger våran verksamhet. Sen tycker jag att lönerna skjuter mer och mer i luften och det är något vi också måste kolla över. Jag vet precis som alla andra att speedway är en fruktansvärt dyr sport och att killarna behöver alla pengar de kan få. Men det är också en sak att se över för framtiden.

Varför ska man gå och se Masarna i år?
– Man ska gå och se Masarna i år för att vi kommer ställa ett lag på benen som alltid kommer att gå ut och ge 110% i alla lägen.

Finns det några nyheter för besökarna på Brovallen i år?
– Det räcker väl med att säga elitserien och världsstjärnor på besök? Sen kommer det bli kringarrangemang som jag inte har så jätte stor koll på.

Vem blir årets flipp i Masarna?
– Då säger jag Linus Sundström, han har verkligen alla verktyg i lådan för att bli en riktigt världsstjärna.

Vem blir årets flipp i övriga Sverige.
– Tror en sån som Maciej Janowski är en förare att se upp med.

Om du fick välja en förare som skulle köra för Masarna, vem skulle det vara?
– Då finns det bara en förare, Tony Rickardsson.

Sen så måste vi ju också fråga vilket lag som blir svensk mästare och vem som blir världsmästare?
– Jag är väl dum om jag inte säger Vetlanda som svenska mästare. Världsmästare är däremot svårare, men jag slänger nog en chansning på Tai Woffinden.

Tippa hur tabellen kommer att se ut när Elitseriens grundserie är färdigkörd.

1. Vetlanda
2. Indianerna
3. Rospiggarna
4. Masarna
5. Lejonen
6. Piraterna
7. Dackarna
8. Smederna

Slutligen, ge en taggande hälsning till supportrarna så att de längtar än mer efter säsongsstarten!
– Hoppas att ni alla är lika laddade som vi är inför säsongsstarten och ser fram emot den lika mycket som vi. Äntligen är vi tillbaka där vi hör hemma och vi har kommit tillbaka för att stanna. Vi kommer att bjuda på underhållning av världsklass på Brovallen i sommar. Så spänn fast säkerhetsbältet för nu kör vi. Väl mött på Brovallen.

Vi Webbmasar tackar Andreas Sundin för pratstunden och önskar lycka till under säsongen! Härnäst kommer ni att få läsa om vad Masarnas andra lagledare, Stefan ”Tosse” Bäckström, tror om 2016.